25. september 2020
Lejre Kommunes første kvindekrisecenter er tættere på at blive en realitet. Privatfoto.
Lejre Kommunes første kvindekrisecenter er tættere på at blive en realitet. Privatfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere giver grønt lys til kvindekrisecenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere giver grønt lys til kvindekrisecenter
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 11. august 2020 kl. 13:58
Af Holger Vincents

Lindenborg: Den historiske Lindenborg Kro, der i dag står tom, er kommet ét skridt tættere på at genåbne som kvindekrisecenter. Det står klart oven på et møde i Udvalget for Teknik & Miljø mandag aften, hvor en gruppe enige politikere gav grønt lys ved at udstede den fornødne landzonetilladelse.

- Det er en fin og smuk tanke at få etableret flere kvindekrisecentre rundt omkring i landet, og dejligt at der nu også bliver plads til et i Lejre Kommune, siger udvalgsformand Ivan Mott (EL) til Mediecentret.

Tilladelsen betyder, at kroen kan anvendes til at huse 29 kvinder og deres børn ad gangen. Og selv om netop størrelsen på centret tidligere har været debatteret blandt Lejres politikere, havde Udvalget for Teknik og Miljø reelt ikke andet valg end at give tilladelsen, da projektet efter administrationens vurdering lever op til Planlovens bestemmelser.

At der således var tale om en politisk formalitet mandag aften får imidlertid ikke udvalgsformand Ivan Motts begejstring for det nye tilbud til at blegne.

- På landsplan er der lige nu omkring et års ventetid til en plads på et kvindekrisecenter, så der er brug for flere af slagsen, siger han.

Det er Lindeborg Kros ejer, Johann Phillip von Malsen-Plessen, der har taget initiativ til det nye kvindekrisecenter, der først kan slå dørene op, når Socialtilsynet har givet tilladelse.

Hvis centret bliver en realitet, vil det være kvindernes respektive hjemkommuner, der skal afholde udgifterne til driften. Lejre Kommunes administration vil dog ikke udelukke, at etableringen kan medføre omkostninger for Lejre.

Tip os


mcred@sn.dk

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk