28. januar 2021
Den fredede Sæby Gamle Skole får nu en tiltrængt økonomisk indsprøjtning til energirenovering.
Den fredede Sæby Gamle Skole får nu en tiltrængt økonomisk indsprøjtning til energirenovering.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Over 400.000 til Sæby Gamle Skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Over 400.000 til Sæby Gamle Skole
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 24. november 2020 kl. 06:16

Sæby: Med støtten fra Nordea-fondens Her bor vi-pulje kan Sæby Bylaug nu igangsætte projektet med at energioptimere Sæby Gamle Skole, der har været på tegnebrættet siden 2017. Det glæder naturligvis oldermand Thomas Ulf Larsen.

- Jeg glæder mig på byens og bylaugets vegne til, at vi med støtten fra Nordea kan bruge Sæby Gamle Skole til vores mange aktiviteter og at vi med projektet kan være med til at bidrage positivt til et forbedret CO2 regnskab i Lejre kommune, siger han.

Projektet indebærer, at skolen får udskiftet det gamle oliefyr til luft-til-vand varmepumpe, opsat energi- forsatsvinduer, ekstra isolering samt moderniseret alle el installationer. Arbejdet udføres i samarbejde med Lejre Kommune og Slots- og Kulturstyrelsen.

Sæby Gamle Skole blev bygget af N.A.Holten, som gav den til Sæbys borgere i 1830. Det er en smuk, fredet bygning, som ligger i en stor velbevaret have ved byens gadekær.

60 millioner i alt
Beløbet til Sæby Bylaug kommer ud af Nordea-fondens Her bor vi-pulje på 60 millioner kroner, der uddeles til projekter, som styrker lokale fællesskaber og sammenhængskraften i mindre byer.

- Det syder og bobler ude i de små bysamfund, og med dette økonomiske rygstød får de mange lokale ildsjæle i Sæby og omegn ekstra mulighed for at sætte deres virketrang i spil til gavn for fællesskabet, siger direktør i Nordea-fonden, Henrik Lehmann Andersen.

Her bor vi-puljen havde ansøgningsfrist 1. august 2020, og i alt forventes cirka 150 mindre byer med 200-5.000 indbyggere at få støtte fra puljen til aktiviteter og fællesskaber.

Tip os


mcred@sn.dk

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk