15. maj 2021
Knud Svendsen får blandt andet hjælp af Susanne Schmidt, som kommer med mange års erfaring fra Osted Ost.
gallery icon

Se billedserie

Knud Svendsen får blandt andet hjælp af Susanne Schmidt, som kommer med mange års erfaring fra Osted Ost.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ost for paradis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ost for paradis
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 30. april 2021 kl. 06:33
Af Tekst og foto: Tomas Skov

Osted: En gang var der bank i den uanselige bygning på Hovedvejen i Osted. Siden har der været blomsterforretning og frisør. Men de sidste to år har Knud Svendsen diverteret med alt inden for oste, brød, vine og andre uundværligheder på madbordet i Ostemejeriet i Osted.

Omkring 200 forskellige oste kan man finde i den 100 kvm store butik, og så har den tidligere økonom endda lavet både fetaen og brien selv. Brødet er også Knud Svendsens egen frembringelse, og hver dag er der både friskbagt rugbrød og tre andre varianter af koldhævede brød som supplement til butikkens øvrige udvalg.

- Livet blev for kort til at pendle til København. Der skulle ske noget andet, og jeg nyder det virkelig, siger den 60-årige indehaver, der nu blot bevæger sig til Osted fra hjemmet i Vemmedrup.

Bedre end planlagt
Tilsyneladende har timingen været rigtig, for trods det forløbne års corona-trængsler beskæftiger Knud Svendsen nu fem ansatte i Ostemejeriet. En af disse er Susanne Schmidt, der tager ti års erfaring med sig fra sin fortid i Osted Ost. En anden er Pia Køltoft, der har haft egen ostebutik i Glostrup gennem mange år.

- Jeg har været så heldig at få 30 års erfaring med mig med mine ansatte, smiler ostemanden, som kan glæde sig over en overraskende opbakning fra lokalsamfundet og de mange tilrejsende kunder fra det øvrige Sjælland.

- Vi havde en treårsplan, men den har vi nået allerede. Folk har været utroligt søde til at bakke os op, og de ved godt, at hvis de ikke kommer, så er vi her ikke, siger han.

Osted vandt
Oprindeligt lå det ikke lige for, at Knud Svendsen skulle ende på Hovedvejen i Osted, for han brugte en del tid på at sondere terrænet i storcentre i hele Storkøbenhavn. Men så en dag kørte den søgende iværksætter lige gennem Osted, og det slog ham, at beliggenheden var perfekt.

- Det passer til vores temperament, og vi nyder godt af et stort opland. Men Lejre Kommunes profil trak også. Vi havde ikke engang åbnet butikken, da borgmesteren kom forbi. Det er en god gestus, og vi føler os meget velkomne, fortæller Knud Svendsen.

Tæt på kunder og råvarer
Han tog straks kontakt til en række lokale leverandører, og udover hustruens økologiske Biovin fra europæiske vinbønder kan man nu blandt andet finde honning fra Gevninge, Chokolade fra Kirke Skensved og most fra Østergaard ved Jægerspris på hylderne i Ostemejeriet.

Det daglige brød kommer til verden med mel fra Meinerts Mølle i Svebøl, og Knud Svendsens hjemmelavede oste bliver lavet på mælk leveret af rød dansk malkerace fra den nærliggende Mannerup Møllegård. Det er tilsyneladende en opskrift, som resonerer godt med kunderne i Osted Ostemejeri.

- Det er min oplevelse, at folk gerne vil betale for kvalitet og unikke produkter, og der kommer stadig mange nye kunder til. Det er skønt at komme i kontakt med så mange mennesker, og halvdelen af kunderne kender jeg jo efterhånden, siger Knud Svendsen.

Tip os


mcred@sn.dk

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk