23. september 2020
Skuespillere og dramaundervisere Tomas Ambt Kofod og Bettie Uldal har oceaner af erfaring fra musical-verdenen. (Foto: Flemming Knappmann)
gallery icon

Se billedserie

Skuespillere og dramaundervisere Tomas Ambt Kofod og Bettie Uldal har oceaner af erfaring fra musical-verdenen. (Foto: Flemming Knappmann)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Opråb til unge musical-interesserede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Opråb til unge musical-interesserede
Opdateret 25. juli 2020 kl. 09:24
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 24. juli 2020 kl. 16:16
Af Tomas Skov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lejre: - Det er ganske gratis, og du får ikke en mere professionel musicalundervisning end det her. Vi skal øve de tre stilarter dans, sang, skuespil. Men det, de unge i virkeligheden kommer til at lære, er at stå og være sig selv. Der er en stor misforståelse i verden, og den er, at man skal kunne noget helt exceptionelt og overmenneskeligt som skuespiller. Og så hiver mange fat i alt muligt, som ikke er dem selv, siger skuespiller og dramainstruktør Tomas Ambt Kofod.

Ind til troværdigheden

Han er én af tre undervisere i de to gratis Musical workshop camps for 4.- 6. klasser og kommende 7. klasser i Lejre for henholdsvis 11-14-årige i uge 31 og 15-18-årige i uge 32.

Alle kan deltage, uanset om man har stået på en scene før, for idéen med campen er at lære at blive mere modig og mere sikker på sig selv igennem en masse legende musicalaktiviteter sammen med andre.

- Tilskuere til en musical vil gerne kunne genkende noget i forestillingen fra deres eget liv, så min store kæphest er, at de unge er nok, og endda rigeligt, i sig selv. Det gælder ikke om at være en helt masse mere end et almindeligt menneske. De skal finde ind til troværdigheden i sig selv, fortsætter Tomas Ambt Kofod.

Nok at være sig selv

For at minimere presset på de unge deltagere, slutter ugen derfor ikke med et show, som folk skal se. Derimod er det er tanken, at afslutte ugen med en åben undervisning, hvor familien kan se med.

- På den måde skulle vi gerne tage presset af de unges skuldre. For det handler først og fremmest om, at det er nok at være sig selv, siger underviseren.

Musical workshop camp
Tilmelding på www.oplevlejre.dk

Tomas Ambt Kofod har spillet hovedrollerne i både "Phantom of the Opera", "Skønheden og Udyret" og "Jekyll & Hyde" på Det Ny Teater i København. Han instruerer på de to Musical workshop camps sammen med kollegerne Bettie Uldal og Mads Granum, som også har mange år på bagen i musicalverdenen.

Tip os


mcred@sn.dk

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk