17. august 2019
I Oriontågen dannes der helt nye stjerner. Mange lyser 10.000 gange så meget som solen. Foto: NASA-ESA.
I Oriontågen dannes der helt nye stjerner. Mange lyser 10.000 gange så meget som solen. Foto: NASA-ESA.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Oplev stjernehimlen over nationalparken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Oplev stjernehimlen over nationalparken
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 12. marts 2019 kl. 16:08
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lejre: Nationalpark Skjoldungernes Land og Astronomisk Selskab inviterer på stjernekiggeraften ved Vigen Strandpark ved Veddelev.

Medlemmer af Astronomisk Selskab tager deres store stjernekikkerter med - og fortæller om objekter og stjernebilleder på vinternattens himmel. I marts kan vi for eksempel opleve stjernebilleder som Tyren, Perseus, Cassiopeia - og et af vores største og flotteste stjernebilleder, Orion, som står på himlen mod syd. I Orions sværd kan man gennem en stjernekikkert opleve Oriontågen, hvor nye stjerner dannes.

Udover Astronomisk Selskab kan deltagerne også møde medlemmer af Københavns Astronomiske Forening og Astronomisk Forening for Køge Bugt. Nationalparkens naturvejleder, Sofie Clauson-Kaas, sørger for bål og lidt varmt at drikke.

Dato endnu ikke fastlagt
Programmet er på plads og datoen nærmer sig - men præcis hvilken dato, det bliver, er endnu ikke afgjort. Skydækket er altafgørende for stjernekiggeri, og derfor vil den endelige dato for arrangementet først blive fastlagt sidst på ugen, når vejrudsigten er stabil.

De mulige datoer spænder derfor nu fra søndag den 10. marts til fredag den 15. marts. Følg med på Nationalparkens facebookside og Astronomisk Selskabs hjemmeside, hvor datoen bliver meldt ud senere på ugen.

Arrangementet begynder klokken 19.30 med lidt varmt at drikke. Klokken 20 byder Michael Quaade fra Astronomisk Selskab og Sofie Clauson-Kaas fra Nationalparken velkommen og kort efter vil stjernekiggeriet begynde. Undervejs fortæller medlemmer af Astronomisk Selskab om nattehimlens objekter og viser dem frem i stjernekikkerter.

Husk varmt tøj og kikkert
Arrangementet finder sted ved Vigen Strandpark nord for Roskilde. Adressen er Baunehøjvej 7, 4000 Roskilde, og kikkerterne vil stå klar et stykke indenfor porten til Roskilde Camping. Parkering foregår lige udenfor porten.

Deltagere skal medbringe varmt tøj og gerne en kikkert, da der er meget på himlen, der tager sig flottere ud i selv en lille kikkert.

Like os på facebook

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk