21. september 2019
Skråningen ved Allerslev er et af de nye boligområder i Lejre, der kan medvirke til at indbyggertallet i kommunen vil fortsætte med at stige i 2019. Vusualiseirng: Tegnestuen Vandkunsten.
Skråningen ved Allerslev er et af de nye boligområder i Lejre, der kan medvirke til at indbyggertallet i kommunen vil fortsætte med at stige i 2019. Vusualiseirng: Tegnestuen Vandkunsten.
Foto: Holger Vincents
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Opgørelse: Lejres indbyggertal vokser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Opgørelse: Lejres indbyggertal vokser
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 19. februar 2019 kl. 09:32
Af Holger Vincents
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lejre: Antallet af borgere i Lejre er stigende, og kommunen har udsigt til at runde 28.000 indbyggere til næste år, hvis udviklingen fortsætter. Det viser en opgørelse fra som analyse- og videnscentret Byens Ejendom står bag på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.

Fra første kvartal 2018 til første kvartal 2019 oplevede Lejre en befolkningstilvækst på 271 personer, svarende til 0,84 procent, hvilket bragte indbyggertallet op på 27.775.

Det udløser en placering lige uden for top 10 i Danmark og en førsteplads blandt samtlige midtsjællandske kommuner - inklusiv Roskilde, hvor man kan notere sig et plus på 0,22 procent i samme periode.

"Det (Lejres befolkningstilvækst red.) kommer som sådan ikke bag på mig, for kommunens egne analyser viser også, at vi har en stor tilflytning i øjeblikket. Det ser man også i forhold til de mange lokalplaner, der udarbejdes i øjeblikket; nye huse skyder op, og nye borgere flytter ind", lyder den umiddelbare reaktion fra Lejres borgmester Carsten Rasmussen (S).

Forventer ny fremgang
Vurderingen fra kommunens politiske leder er samtidig, at den positive udvikling fortsætter i det kommende år.

"Vi har blandt andet bofællesskabet Skråningen (ved Allersslev red.) på vej, hvor der er indflytning til foråret, så mit bedste bud er, at vi også vil se en pæn fremgang i 2019", fortsætter han.

Lejres borgmester mener ikke, at befolkningstilvækst bør være et mål i sig selv. I praksis tilskynder den generelle udvikling i Danmark dog et krav om flere indbyggere.

"Uden fremgang, også selvom vi 'kun' taler om stagnation, vil vi se en tilbagegang, fordi der i dag kræves en større og større befolkning, når vi eksempelvis taler om kundegrundlag for dagligvarebutikker og togbetjening", siger Lejres borgmester.

Like os på facebook

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk