21. oktober 2019
Lejre Kommune har udsigt til besparelser i størrelsesordenen 40 millioner kroner til næste år og 50 millioner kroner i 2021.
Lejre Kommune har udsigt til besparelser i størrelsesordenen 40 millioner kroner til næste år og 50 millioner kroner i 2021.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: ØU enig i administrationens spareplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ØU enig i administrationens spareplan
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 25. juni 2019 kl. 11:15
Af Holger Vincents
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lejre Kommune: Forud for denne uges møde i Kommunalbestyrelsen, anbefaler Økonomiudvalget med borgmester Carsten Rasmussen (S) i spidsen at droppe løn- og prisfremskrivninger på de kommunale budgetter de kommende to år.

Dermed ønsker udvalget at følge administrationens spareforslag, som har til formål at lukke et hul på 40 millioner kroner i næste års budget stigende til 50 millioner kroner i 2021.

Som Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad kunne fortælle i sidste uge, er kommunens økonomi kommet under pres på grund af stigende udgifter til det specialiserede socialområde, flere småbørn og ældre samt øgede overførselsindkomster.

Presset på kommunens finanser betyder samtidig, at det er nødvendigt at finde 10 millioner på det nuværende 2019-budget. De penge ønsker Økonomiudvalget at hente hjem ved at spare 1 procent på driften - igen i tråd med embedsværkets anbefalinger.

Politikerne tager dog det forbehold, at de 10 millioner kroner skal tilbageføres til budgettet, hvis en en ny aftale om kommunernes økonomi mellem en kommende regering og Kommunernes Landsforening betyder en forbedring af de nuværende rammevilkår.

Der er kommunalbestyrelsesmøde tirsdag klokken 18.00.

Like os på facebook

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk