23. oktober 2019
Peter Olesen (tv) og Frederik Damsgaard er henholdsvis Humblebragger Garage?s formand og yngstemand. Foto: Holger Vincents.
gallery icon

Se billedserie

Peter Olesen (tv) og Frederik Damsgaard er henholdsvis Humblebragger Garage?s formand og yngstemand. Foto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt motorcykel-kollektiv i Hvalsø dyrker fællesskabet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt motorcykel-kollektiv i Hvalsø dyrker fællesskabet
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 29. maj 2019 kl. 14:54
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvalsø: I udkanten af Hvalsøs industrikvarter i en baggård, skjult fra vejsiden, ligger en garage. Som så mange andre garager gør den ikke umiddelbart det store væsen af sig, men inden for gemmer bygningen på motorcykler af vidt forskellige typer, mærker og årgange. Hovedparten af maskinerne fremstår mere eller mindre køreklar, mens andre er skilt til atomer.

Fælles for dem er, at de udgør attraktionen for en gruppe fortrinsvis lokale motorcykelentusiaster, der for nyligt kunne indvie det nye værkstedsfællesskab, der er blevet døbt Humblebragger Garage. Foreningen tæller i dag 15 a-medlemmer med hver sin faste plads i værkstedet, mens godt en håndfuld b-medlemmer er tilknyttet på mere løs basis. Og håbet er, at flere får lyst til at blive en del af fællesskabet.

"Vi holder åben skrueaften hver torsdag, kaffen er gratis, og alle velkomne til at komme forbi og kigge og få en snak", lyder invitationen fra Peter Olesen, initiativtager og formand for Humblebragger Garage, der holdt stiftende generalforsamling tilbage i oktober måned sidste år.

Fokus på det sociale
Det var med inspiration fra et lignede motorcykel-kollektiv i Roskilde ønskede, at den 56-årige formand sidste år tog beslutningen om at rykke ud af den hjemlige garage ved bopælen i Hvalsø til fordel for at dyrke hobbyen med ligesindede.

"Historien er, at jeg lige havde købt et 'lig', og i stedet for at stå derhjemme, kunne jeg godt tænke mig at starte et skrue-fællesskab", forklarer Peter Olesen med henvisning til sit eget igangværende renoveringsprojekt, der har en ældre Honda CX 500 som omdrejningspunkt.

Efter stiftelsen af den nye forening sidste år lagde Humblebragger Garage-formanden sig i selen for at finde egnede lokaler til det nye Hvalsø-foretagende. En opgave der viste sig mere krævende, end han havde forestillet sig.

"I starten blev vi stemplet som en motorcykelklub, og det er netop det, vi ikke er. Vi er et værkstedsfællesskab, hvor det sociale vel at mærke lige så vigtigt, som det at skrue på motorcykel", fastslår Peter Olesen.

Stor aldersspredning
I slutningen af sidste efterår lykkedes det imidlertid at finde egnede lokaler hos en lokal erhvervsdrivende i Hvalsø. Kontrakten blev underskrevet, og henover vinteren har foreningen arbejdet på at sætte de fælles rammer på Horseager 14 i stand. I den forbindelse har det været en fordel, at Humblebragger Garage's medlemmer til sammen repræsentere en bred vifte af faggrupper. Formanden er selv uddannet smed og arbejder til daglig med at beskæftige hjerneskadede. De øvrige medlemmer tæller alt lige fra håndværkere til en pædagog og en ingeniør.

"Folk møder op med forskellige syn på tilværelsen, om vi så taler politisk overbevisning eller andet. Vi byder hver især ind med noget forskelligt, og så samles vi om motorcyklerne, og det er netop det der er meningen med det her fællesskab", fastslår Peter Olesen, der foreløbigt ikke kan prale af at have kvindelige medlemmer i foreningen. De er dog være meget velkomne, forsikrer han.

Når det handler om dåbsattester, er spredningen til gengæld til at få øje på, når medlemmerne samles i værkstedet. Humblebragger Garage's alderspræsident har således rundet de 67 år og nyder sit otium, mens et andet medlem netop er fyldt 22 og studerer veterinærmedicin på Københavns Universitet.

"Det lidt som en slags voksen-SFO, hvor man kan få lov til at komme og blusse af", lyder det fra motorcykelværkstedets yngstemand, Frederik Damsgaard fra Vester Saaby.

Fakta: Humblebragger Garage

Like os på facebook

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk