10. august 2020
Et nyt projekt vil samle unge om gastronomi i Domus Felix. Privatfoto.
Et nyt projekt vil samle unge om gastronomi i Domus Felix. Privatfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt initiativ samler unge om fællesspisning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt initiativ samler unge om fællesspisning
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 10. juli 2020 kl. 05:21
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lejre: - Tilskud fra Børne- og Kulturpuljen har gjort det muligt at engagere en masse unge i fællesspisninger i Domus Felix.

Sådan siger initiativtagene bag "Gastronomisk og Socialt Projekt for Unge", Bettina Kølln og Mads Braae. Ideen er inspireret af de fællesspisninger for familier, som Domus Felix har haft stor succes med. Ifølge de to ildsjæle manglede der dog et tilbud til de unge. Derfor søgte - og fik - de 9000 kroner i støtte til deres idé hos Lejre Kommunes Børne- og Kulturpuljen i januar 2020.

Tilskud til arrangementer
To gange om året uddeler Udvalget for Kultur & Fritid nemlig tilskud til arrangører af kulturelle arrangementer til glæde for borgere i kommunen. I januar i år har 11 forskellige arrangementer opnået støtte fx Kulturkaravanen, fællesspisning for unge og et etapeløb gennem Lejre.

Initiativtagerne til Gastronomisk og Socialt Projekt for Unge glæder sig over støtten fra kommunen.

- Det betyder meget, at man som frivillig uden de store midler kan få en hjælpende hånd til at sætte gang i nye initiativer. Vi synes, at der manglede et sted og en mulighed for de unge til at mødes og hygge sig sammen og ved hjælp af tilskuddet kunne vi afprøve vores ide, siger Bettina Kølln og Mads Braae.

Glæde hos udvalgsfm.
Blandt Lejres politikere er der ligeledes tilfredshed med, at kommunen har mulighed for at bidrage til at stable et projekt som det på Domus Felix på benene.

Formand for Udvalget for Kultur & Fritid, Claus Jørgensen udtaler:

- Fællesspisning for unge er et godt eksempel på den måde, vi gerne vil bruge puljen; Som en hjælpende hånd til nogle ildsjæle med en god ide. Forhåbentligt kan ideen med fællesspisning for unge få lov at vokse og efterhånden stå på egne ben - og måske inspirere andre kulturhuse eller foreninger til at gøre noget lignende til stor glæde for de unge i Lejre Kommune, siger Claus Jørgensen (SF), formand for Udvalget for Kultur & Fritid.

- Jeg håber, at endnu flere ildsjæle med ideer til spændende arrangementer vil søge Børne- og Kulturpuljen til næste frist, som er den 1.september. Specielt vil jeg meget gerne opfordre endnu flere unge til at søge puljen. Hvis man har brug for sparring eller skal have hjælp til med ansøgningen, så kontakt endelig vores idelaboratorium for unge, FUTURELAND, som er klar til at hjælpe, fortsætter han.

Ny ansøgningsrunde
Næste frist er 1. september 2020. Læs mere om kriterierne og find ansøgningsskemaet her: http://www.lejre.dk/borger/borgerpuljer/

Send ansøgningen til kulturkonsulent Anne Lumholt: alum@lejre.dk, tlf. 40 49 03 93

Lejre Kommune opfordrer unge til at søge til arrangementer for andre unge. Fra august måned sidder kommunen klar ved telefonen til at hjælpe potentielle ansøgere, hvis de har spørgsmål eller brug for sparring til et konkret projekt. Er man under 18 år, kan tilskuddet enten udbetales til ens forældre eller en anden over 18 år. Kontakt FUTURELAND for sparring: Mari Schmidt,mnys@lejre.dk, tlf. 21 56 24 41

Tip os


mcred@sn.dk

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk