26. oktober 2021
?Momunity ? mor i Lejre Kommune? med Emilie Jonesen (tv) i spidsen har i skrivende stund 372 medlemmer. Foto: Christina Nøregaard.
?Momunity ? mor i Lejre Kommune? med Emilie Jonesen (tv) i spidsen har i skrivende stund 372 medlemmer. Foto: Christina Nøregaard.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt fællesskab skal forebygge ensomhed blandt mødre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt fællesskab skal forebygge ensomhed blandt mødre
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 15. juni 2019 kl. 12:32

Lejre: Det lyder tillokkende, at sætte arbejdslivet eller uddannelsen på pause til fordel for at gå derhjemme og passe sit nyfødte barn i ro og mag.

Men for nogle mødre er det at gå på barsel dog ikke den rene, ja, morskab. De føler sig derimod tynget af ensomhed, når graviditeten slutter og en ny tilværelse som mor begynder.

Det viser blandt andet en undersøgelse som interesseorganisationen Bedre Barsel står bag.

Nu vil et nyt hastigt voksende netværk for kvinder - og mødre i særdeleshed - forsøge at gøre noget ved problemet. Momunity hedder det nye fællesskab, der siden december sidste år har startet lokalafdelinger i 11 kommuner med tilsammen over 5000 medlemmer på landsplan.

Ny Lejre-afdeling
Senest i Lejre Kommune, der for få uger siden fik sit helt eget online-fællesskab på Facebook. 'Momunity - mor i Lejre Kommune' har i skrivende stund 372 medlemmer.

"Vi forsøger skabe rammerne for udviklinger af fællesskab og netværk blandt mødre og på den måde forebygge den ensomhed, der kan opstå under barsel, eller hvis man eksempelvis flytter fra byen til landet", forklarer 26-årige Emilie Jonesen, der er afdelingsleder i Momunity Lejre.

"Det er både en onlineplatform, som man kender det fra eksempelvis terminsgrupper, hvor man kan få råd og vejledning, samtidig med at vi sætter events op rundt omkring i kommunen, hvor kvinder kan møde hinanden ude i virkeligheden", fortsætter hun.

Bred målgruppe
Momunity henvender sig til alle typer af mødre, herunder kommende mødre, papmødre, ligesom kvinder med voksne børn også er meget velkomne. Det er samtidig netværkets målsætning, at de aktiviteter, det er muligt at deltage i via medlemskabet i gruppen, som i øvrigt er gratis, skal repræsentere et bredt udvalg af oplevelser.

"Det kan være alt lige fra babybio -og rytmik til vinaftener, biografture, shoppe-events og foredrag. Det vi lægger vægt på er, at medlemmerne er med til at bestemme retningen", forklarer hun.

Fra Egedal til Ejby
Emilie Jonesen flyttede selv for kort tid siden til Ejby fra Egedal Kommune med sin kæreste og parrets etårige søn Villy. Netop forbindelsen til Egedal, hvor Momunity har sine rødder, er forklaringen på, at hun i dag står i spidsen for mødrenetværkets nye Lejreafdeling.

"Tilbage i december måned mødte jeg Sara Hamann og Sine Christensen, der startede projektet, til et af de første Momunity-arrangementer. Vi klikkede, og da jeg så flyttede til Lejre Kommune, var det oplagt, at jeg skulle være med til at starte et nyt lokalt netværk her", lyder det.

Tip os


mcred@sn.dk

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk