21. februar 2020
Over 75 mennesker mødte op til mødet for at høre mere om den nye bypark i Tølløse.
gallery icon

Se billedserie

Over 75 mennesker mødte op til mødet for at høre mere om den nye bypark i Tølløse.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt byparkforslag: Mange mødt op til borgermøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt byparkforslag: Mange mødt op til borgermøde
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 18. september 2019 kl. 11:11
Af Susanne Helmo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tølløse: Der var positiv modtagelse af planerne om en ny bypark i Tølløse, da de blev fremlagt på et borgermøde i Kulturhuset No.1 i sidste uge.

Parken bliver porten ind til Tølløse. Det bliver så smukt, lød en kommentar fra en fremmødt borger med henvisning til den kommende indkørsel fra Kvarmløsesiden - hvis parken skulle blive en realitet,som folkene bag projektet håber på.

Byparkprojektet er udarbejdet af en arbejdsgruppe af borgere i Tølløse, og håbet er, at projektet kan sættes i søen i løbet af af 2020.

Det er landsskabsarkitekt Birgitte Fink, der har tegnet det forslag, der blev præsenteret for borgerne. Det er sket på baggrund af ideer fra en række gruppe og foreninger i Tølløse, bl.a. Tølløse Lokalforum, Tølløse Festivalen, Tølløberne og Fællesskab Tølløse - både foreningens stigruppe og bæredygtighedsgruppe.

Stor spørgelyst
Spørgelysten blandt de cirka 75 fremmødte var stor. Og der var også nye ideer til, hvad der burde være i parken.

En sansehave til byens ældre borgere for eksempel i forindelse med den frugtlund, der allerede er en del af planen.

En kælkebakke. "Når nu man flytter rundt på jord, kan man så indtænke, at der bliver en lidt større bakke, hvor man kan kælke", lød det fra en borger.

Og forslag om enlegeplads til områdets børn - feks. i form af væltede træer, store sten og lignende, som børn kan lege på, foreslog en anden.

Træfri zone
Der blev også luftet bekymringer. Kommer træerne i parken for tæt på de huse på Dalvænget, der vender ud mod det grønne område, lød spørgsmålet fra en af de tætteste naboer til området.

Jesper Knudsen, frivillig koordinator af byparkforslaget, svarede, at der allerede er dialog med naboerne, og at der vil blive taget hensyn til deres ønsker. Bl.a med en 12 meter bred græskant ind mod husene og ved at den nærmeste bevoksning ikke vil være høje træer, men kun lav beplantning.

Penge afgør det
Arbejdsgruppen bag projektet går nu videre med planen og forventer at søge de penge, der mangler midt i september.

"Vi krydser fingre for, at det lykkes os at skaffe den manglende finansiering", siger Jesper Knudsen og tilføjer: "Det bliver jo størrelsen på pengepungen, der afgør, hvilke af de mange gode ideer, der kan komme med i projektet - hvis vi får grønt lys for det hos Holbæk Kommune".

Holbæk Kommune skal godkende projektet, da det er kommunen, der i dag ejer grunden. Området er i dag lagt ud til bypark i den gældende lokalplan.

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk