8. april 2020
Den flotte gamle bygning på Tølløsevej i Tølløse skal fremover bestå af lejligheder. I dag benytter blandt andre hjemmeplejen i Tølløse og Store Merløse stadig stedet, men fra 1. marts overtager den nye ejer bygningen.
Den flotte gamle bygning på Tølløsevej i Tølløse skal fremover bestå af lejligheder. I dag benytter blandt andre hjemmeplejen i Tølløse og Store Merløse stadig stedet, men fra 1. marts overtager den nye ejer bygningen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye lejligheder på gammelt plejehjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye lejligheder på gammelt plejehjem
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 09. januar 2018 kl. 10:03
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Holbæk Kommune har solgt det tidligere plejehjem på Tølløsevej i Tølløse. Køberen er en lokal entreprenør, som vil lave lejligheder i ejendommen.

Af Christina Quist, Nordvest
Tølløse: Der er kommet lidt ekstra penge i kassen i Holbæk Kommune. Det er lykkedes kommunen at sælge det tidligere plejehjem på Tølløsevej 46 i Tølløse.

Aftalen faldt endeligt på plads kort før årsskiftet. På dét tidspunkt var Søren Kjærsgaard (V) stadig borgmester.

- Jeg glæder mig rigtig meget over, at vi har fået solgt det tidligere plejecenter, og der igen kommer liv og aktivitet på stedet, siger Søren Kjærsgaard.

Ifølge ham blev plejehjemmet udbudt til salg med en mindstepris på 6,5 millioner kroner. Men når der er ekstra grund til at juble over salget, hænger det også sammen med, at køberen har betalt en højere pris. Præcis hvor meget det er, vil Søren Kjærsgaard dog ikke oplyse.

- Men jeg glæder mig over, at det er solgt til en væsentligt bedre pris, end det var vurderet og udbudt til, fortæller han.

Plejehjemmet består i dag af to bygninger, et plejecenter og en administrationsbygning. Selve plejecentret består af servicearealer og 33 boliger, som blev fraflyttet i marts sidste år, da beboerne flyttede til det Tysingehave på Sønderstrupvej i Tølløse. Den nuværende indretning får formentlig ikke lov at bestå. For den nye ejer er den lokale entreprenør Claus Skovgaard Jørgensen fra Hjertebjerggård. Og han har planer om at lave leje-lejligheder i bygningen.

Overtagelse til marts
- Vi synes, der er brug for lejligheder i byen. Vi har planer om at lave lejligheder i forskellige størrelser, og lige nu rådfører vi os med en arkitekt. Men planen er altså, at er der skal være noget for enhver smag, fortæller Claus Skovgaard Jørgensen, som overtager bygningen den 1. marts sammen med sine tre sønner.

De har allerede nogle andre ejendomme, og ved siden af arbejder Claus Skovgaard Jørgensen altså også som entreprenør, ligesom han laver gartnerarbejder, laver belægninger og lignende. Hans firma dækker på nuværende tidspunkt det centrale Midt- og Vestsjælland.

Gode rammer i centrum
For Claus Skovgaard Jørgensen var der flere ting, som tiltrak ham ved »Nummer 46«, som han kalder det tidligere plejehjem.

Det er en god bygning med nogle fine rammer. Det ligger godt og centralt og tæt på skole og station. Og alligevel er det meget fredeligt. Nu håber jeg bare, vi kan finde nogle gode lejere. Vi vil i hvert fald gøre vores til, at det bliver rigtig godt, fortæller Claus Skovgaard Jørgensen.

Fakta:
Holbæk Kommune har solgt det tidligere plejehjem i Tølløse.

Sidste år flyttede beboerne fra stedet.

I dag bliver stedet brugt af hjemmeplejegrupperne fra Tølløse og Store Merløse samt børneindsatsen og sundhed for børn og unge.

Holbæk Byråd har godkendt salget af ejendommen.

Bygningen på Tølløsevej 46 og ejendommen på Hjortholmvej 9 lå tidligere på samme matrikel, men med salget af nummer 46 har den fået sin egen matrikel.

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk