19. oktober 2019
"Jeg er enormt glad for det her resultat, men det forpligter også. Nu er vi gået frem de seneste to år, og det kommer man ikke sovende til. Det er lykkedes, fordi vi har øjnene stift rettet mod, at vi skal gøre det nemt at være erhvervsdrivende i Lejre Kommune?, lyder reaktionen fra Grethe Nørtoft Saabye (K), formand for Udvalget for Erhverv og Turisme.
"Jeg er enormt glad for det her resultat, men det forpligter også. Nu er vi gået frem de seneste to år, og det kommer man ikke sovende til. Det er lykkedes, fordi vi har øjnene stift rettet mod, at vi skal gøre det nemt at være erhvervsdrivende i Lejre Kommune?, lyder reaktionen fra Grethe Nørtoft Saabye (K), formand for Udvalget for Erhverv og Turisme.
Foto: PETER RAHBEK
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny undersøgelse: Lejre er venligere ved virksomhederne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny undersøgelse: Lejre er venligere ved virksomhederne
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 09. juli 2019 kl. 08:49
Af Holger Vincents
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lejre Kommune: For andet år i træk kan Lejre Kommune glæde sig over at rykke et markant skridt op ad Dansk Byggeris (DB) rangliste over, hvor gode kommunerne er til at sikre fornuftige rammevilkår for de lokale virksomheder.

På den seneste liste over kommunernes samlede erhvervsvenlighed springer Lejre således fra en placering som nummer 31 sidste år til en 15. plads i år. Det afslører DB's nyligt offentliggjorte kortlægning med titlen 'Kommunernes erhvervsvenlighed 2019', der på baggrund af tal fra kommunerne giver et overblik over, hvordan det lokalt ser ud med blandt andet skatter og afgifter, sagsbehandlingstider og samarbejdet mellem arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner.

"Jeg er enormt glad for det her resultat, men det forpligter også. Nu er vi gået frem de seneste to år, og det kommer man ikke sovende til. Det er lykkedes, fordi vi har øjnene stift rettet mod, at vi skal gøre det nemt at være erhvervsdrivende i Lejre Kommune", lyder reaktionen fra Grethe Nørtoft Saabye (K), formand for Udvalget for Erhverv og Turisme.

Kortere sagsbehandlingstid
Ifølge Dansk Byggeris undersøgelse skal forklaringen på det mindre kvantespring blandt andet findes i byggesagsbehandlingen. Her har Lejre på et enkelt år formået at reducere sagsbehandlingstiden fra 75 til 40 dage.

"Det betyder, at det er nemmere at komme i gang med nye projekter, og da vi har mange bygge- og anlægsvirksomheder i kommunen, er det særlig vigtigt, at det er lykkedes gøre det bedre på netop det område", siger Grethe Nørtoft Saaby, der håber på, at undersøgelsen kan bidrage til at styrke det lokale erhvervsklima yderligere.

"En god historie plejer at avle nye gode historier, og undersøgelsen giver samtidig os politikere en pejling om, at det er vigtigt at fastholde det her fokus", lyder det fra udvalgsformanden.

Mudret billede
Mens Dansk Byggeris kortlægning af kommunernes erhvervsvenlighed altså er særdeles positiv læsning set gennem Lejre-briller, står undersøgelsen samtidig i skærende kontrast til Dansk Industris (DI) tilsvarende rangliste, 'Lokalt Erhvervsklima 18', fra september måned sidste år. Her måtte Lejre tage til takke med en anderledes kedelig placering som nummer 84 ud af 93 deltagende kommuner.

Og for at gøre ondt værre er det oven i købet Lejres erhvervsliv selv, som dengang tildelte kommunen den tvivlsomme hæder. Det skyldes det faktum, at Dansk Industris rangliste - til forskel fra Dansk Byggeris - udelukkende baserer sig på de lokale virksomheders subjektive vurdering af kommunens erhvervsvenlighed.

"Det er ingen tvivl om, at jeg gerne så en samklang mellem det, vi gør i kommunen, og hvordan erhvervslivet oplever det, vi gør. Det er en tillid, vi skal blive ved med at arbejde med, og så ser jeg i øvrigt frem til at læse Dansk Industris undersøgelse for 2019, som først kommer senere på året", lyder det fra Grethe Nørtoft Saabye.

Like os på facebook

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk