17. oktober 2021
Herslev Bryghus lægger lokaler til udstillingen ?Transformation Studio - Rum til det moderne liv på landet?, som åbner tirsdag den 14. september. Foto: Herslev Bryghus
Herslev Bryghus lægger lokaler til udstillingen ?Transformation Studio - Rum til det moderne liv på landet?, som åbner tirsdag den 14. september. Foto: Herslev Bryghus
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny udstilling: Fremtidens landsbyliv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny udstilling: Fremtidens landsbyliv
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 10. september 2021 kl. 10:43

Herslev: Tænk, hvis vi vender Osted på hovedet, så byen bliver mere natur og landskab end vej og biltrafik - og samtidig bedre tilpasset fremtidens skybrud og klimaforandringer? Tænk hvis vi binder Kirke Sonnerup, Vintre Møller, Ordrup og Englerup sammen i en landsbyklynge med fokus på Tempelkrogens natur eller skaber "Vores Skov" mellem Hvalsø, Vester Såby og Kirke Såby?

De visioner og mange flere kan du opleve bud på, når borgmester og formand for Landbyudvalget, Carsten Rasmussen (S), åbner udstillingen "Transformation Studio - Rum til det moderne liv på landet" på Herslev Bryghus tirsdag den 14. september kl. 17.

Nytænker landlivet
Det er Lejre Kommunes Landsbyudvalg og Københavns Universitet, der står bag udstillingen, der viser otte projekter, som handler om udvikling af landsbyer og god livskvalitet på landet. Projekterne er udviklet af landskabsarkitektstuderende fra ni lande i dialog med lokale borgere og ansatte i Lejre Kommune. Der er fokus på klima, mødesteder og grøn omstilling, og ferniseringen er en del af Lejre Kommunes Klimauge, der løber fra 11-18. september.

- Det er et helt centralt element i vores kommunestrategi, at vi 'nytænker livet på landet'. Derfor har jeg med største fornøjelse fulgt arbejdet med Transformation Studio 2021, som kommer med nogle virkelig spændende idéer, der på én gang skaber nye mødesteder i landsbyerne - og samtidig klimatilpasser områderne. Det er projekter, der har potentiale til at skabe stor værdi for vores landsbyer, siger borgmester Carsten Rasmussen, Lejre Kommune.

Inspirerende samarbejde
De otte projekter om "Rum til det moderne liv på landet" er gennemført i tæt samarbejde mellem studerende og undervisere fra Københavns Universitet og Lejre Kommunes Landsbyudvalg.

- Lejre Kommune er et perfekt sted til at undersøge, hvordan det moderne liv på landet kan forme sig tæt på storbyen - og hvordan nye mødesteder i landsbyerne og i landskabet kan styrke det sociale liv og de lokale fællesskaber samtidig med, at vi tænker klimaforandringer og grøn omstilling. Vi gennemførte feltstudier i februar, og til trods for Coronarestriktioner oplevede vi en overvældende modtagelse og et fantastisk inspirerende samarbejde med rigtig mange lokale ildsjæle. Vi er meget glade for at kunne give de studerendes idéer tilbage til jer i Lejre Kommune og glæder os til at fortsatte samarbejdet, siger lektor Anne Tietjen, Københavns Universitet.

Begejstring i Sæby
Helt centralt i projekterne er, at de er inspireret af Lejre Kommunes vision, Vores Sted, og er skabt i samarbejde med de lokale steder og landsbyer, som projekterne omhandler.

- I Sæby har vi været meget glade for samarbejdet med de studerende. De har givet os ny viden om vores område og udviklingsmulighederne her. Faktisk er vi så glade, at vi også har besluttet at lave vores egen lille udstilling af Sæby-projektet under Klimaugen, siger medlem af Lejre Kommunes Landsbyudvalg, Inga Steffensen.

Ferniseringen af "Transformation Studio - Rum til det moderne liv på landet" foregår tirsdag den 14. september kl. 17-18.30 på Herslev Bryghus, Kattingevej 16, 4000 Roskilde.

Tip os


mcred@sn.dk

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk