24. januar 2021
Den nye landsby Fridlev skal efter planen bygges ved siden af Buskegården lige uden for Hvalsø ud til natur og udsigt ? og stadigvæk med 10 min gang til stationen. Fridlev bliver bygget på denne sydvestskråning ved Gården Buske på Rausbjergvej omkring en lille sø med udsigter til det åbne landskab.
Den nye landsby Fridlev skal efter planen bygges ved siden af Buskegården lige uden for Hvalsø ud til natur og udsigt ? og stadigvæk med 10 min gang til stationen. Fridlev bliver bygget på denne sydvestskråning ved Gården Buske på Rausbjergvej omkring en lille sø med udsigter til det åbne landskab.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny senior-landsby præsenteres på borgermøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny senior-landsby præsenteres på borgermøde
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 12. juni 2019 kl. 16:55

Hvalsø: Et nyt tilbud til dem, der er fyldt 50 år og ønsker at bo sammen med andre er på vej i Hvalsø.

'Fridlev' hedder det nye såkaldte landsbyfællesskab, som vil blive præsenteret på et borgermøde i Hvalsø tirsdag den 18. juni klokken 19 i Hvalsø Kulturhus. Yderligere info og tilmelding til mødet på www.almenr.dk/fridlev

Borgermødet er samtidig en workshop, hvor deltagerne giver deres input til, hvordan bofællesskabet, der er opkaldt efter Lejrekrønikens sagnkonge Fridlev skal bygges ved siden af Buskegården lige uden for Hvalsø.

Bag initiativet står udvikleren Almenr, som i forvejen er i fuld gang med at etablere bofællesskabet Krake i Allerslev Gamle Skole.

"Fridlev skal blive en landsby til livsnydende 50+ere. Derfor inviterer vi alle interesserede til en workshop, hvor vi fortæller om tankerne med Fridlev og sammen udforsker de drømme og ønsker, der er til den helt nye landsby. Hvis du tænker, at det måske kan være noget for dig, så byder vi på kaffe og en åben invitation til at byde ind med både spørgsmål og forslag". Det fortæller Lars Lundbye fra Almenr.

Genopfinde landsbyen
Lejre Kommunes borgmester Carsten Rasmussen (S) deltager ligeledes i workshoppen.

"Vi har i Lejre mange seniorer, der kigger efter et alternativ til parcelhuset og ønsker et aktivt liv med masser af fællesskab, lidt ligesom i de gamle landsbyer. Lejre Kommunes vision Vores Sted handler i høj grad om at genopfinde landsbyen med masser af selvbestemmelse i stærke fællesskaber. Derfor hilser jeg det også velkommen, at bofællesskabet Fridlev og andre gode initiativer er på vej. Jeg kan se en masse potentiale i bofællesskaber for seniorer, som på den måde både kan sælge parcelhuset og blive en del af nye, meningsfyldte fællesskaber. Og jeg deltager også i workshoppen for at få et indtryk af, hvad det især er, borgerne efterspørger", siger borgmesteren.

"Stort behov"
Realdania har for nyligt offentliggjort en stor undersøgelse, der siger at 80.000 danske seniorer drømmer om at flytte i bofælleskaber de næste 5 år.

Den udvikling oplever Lars Lundbye giver udslag i stor interesse blandt Almenrs medlemmer.

"Det er tydeligt, at der er et stort behov for en hel ny type bolig til den store generation af livsnydere, der altid har haft stor medindflydelse på eget liv og lykke, men som drømmer om fællesskab. Når vi når op i 50erne og 60erne og er på den anden side af børn - og måske også arbejdsliv - så vil vi realisere os selv på en ny måde sammen med andre. Jeg tror, vi er rigtig mange, der savner nogle flere meningsfulde relationer i hverdagen. Min egen familie er f.eks. spredt ud over hele landet, og jeg får kun set mine venner til middage en gang i mellem. Jeg og mange andre kan se stor mening i at dele vores hverdag mere. Det handler både om at få hverdagen til at fungere meget bedre ved, at vi deler noget at det praktiske. Og om det sociale ved, at vi mødes og deler interesser og oplevelser og på den måde får nogle meget bedre og flere relationer."

Tip os


mcred@sn.dk

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk