23. februar 2020
Christian Bylund er 30 år gammel og kommer oprindeligt fra Hjørring. Foto: Holger Vincents.
gallery icon

Se billedserie

Christian Bylund er 30 år gammel og kommer oprindeligt fra Hjørring. Foto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny præst i Tølløse Baptistkirke: "Man kan og vil nogle ting her i byen"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny præst i Tølløse Baptistkirke: "Man kan og vil nogle ting her i byen"
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 15. januar 2020 kl. 05:19
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tølløse: Geografisk er afstanden mellem Østjylland og Midtsjælland mærkbar, men for 30-årige Christian Bylund faldt Tølløse Baptistkirke helt inden for den nyuddannede præsts egne forestillinger om sit første embede.

- For det første har menigheden en vis størrelse og ønsker at inddrage hele aldersspektret. Der er ønske om at arbejde med børn og familier, og derudover oplever jeg, at man mere generelt kan og vil noget i byen, fortæller Christian Bylund, der mellem jul og nytår flyttede fra Aarhus C til Tølløse, hvor han nu bor i et hus med sin kone Louise og datteren Carla på tre, mens en lille ny forventes at ankomme til foråret.

- Vi har da været spændte på at flytte, men føler allerede at vi er blevet taget rigtig godt imod. De største ændringer i forhold til vores tidligere hjem i Aarhus er, at vores datter har fået en have at lege i, og så har vi bemærket, at der er lidt mere stille om aftenen, uddyber den unge præst, der har overtaget tøjlerne, efter Allan Ibsen stoppede i kirken i januar måned sidste år.

God premiere
Søndag stiftede Christian Bylund så for alvor bekendtskab med kirkerummet, da han skulle holde sin indsættelsesprædiken foran godt 150 kirkegængere.

- Det var en rigtig stor dag og vildt at se så mange mennesker - både fra Tølløse og fra andre steder i landet. Det var fantastisk at opleve de mange hilsner og ikke mindst mærke, at alle vil os det bedste, fortæller Christian Bylund ovenpå sin første gudstjeneste i en fyldt Tølløse Baptistkirke.

Den nye mand i spidsen for menigheden er født og opvokset i Hjørring, hvor han fra barnsben stiftede bekendtskab med den danske baptistkirke. I 2019 rykkede Christian Bylund til Aarhus at studere teologi.

- Dengang sagde jeg som alle andre teologistuderende, at jeg da ikke skulle være præst, men som tiden gik, ændrede jargonen sig. Og nu står jeg her, fortæller han.

Hustruen pendler
Det var også på teologistudiet, at præsten mødte sin kone, der endnu ikke har vinket farvel til bøgerne.

- Louise bliver arbejdsmæssigt i Aarhus lidt endnu og forventer at færdiggøre sin ph.d. om nutidige børnebibler i 2021, lyder det fra gemalen, der har brugt det seneste halve år på at blive helt klar til at varetage det nye embede.

- Da jeg startede dialogen med Tølløse Baptistkirke, var vi enige om, at det var en god idé at læse på Pastoralseminariet for at blive bedst muligt udrustet til opgaven her i Tølløse. Derfor har jeg det forgangne halve år taget Folkekirkens præsteuddannelse. Det har været særdeles gavnligt både for min prædikenskrivning, mit salmerepertoire og særligt for min forståelse af gudstjenesten og de kirkelige handlingers betydning, forklarer Christian Bylund.

Frivilligt arbejde
En pæn del af præstens fritid går også med kirkeligt arbejde.

- De seneste ti år har jeg brugt meget af mit frivillige engagement på Baptistkirkens arbejde blandt børn og unge. Først 6 år i landsledelsen og siden hen som deres repræsentant i Dansk Ungdoms Fællesråd. Jeg brænder særligt for forenings-Danmark, da det lige netop er her, jeg selv i mine børne- og ungdomsår fik så mange gode venskaber og oplevelser - både som spejder og i min lokale teenageklub i kirken. Når jeg ikke fordriver tiden med kirke og forenings-Danmark, nyder jeg at kokkerere, fortæller han.

Med en veloverstået første gudstjeneste i Tølløse i bagagen er Christian Bylund nu spændt på, hvad 2020 vil bringe.

- Jeg glæder mig til at blive en del af en ny menighed og samarbejde om, hvordan kirke og kristendom kan se ud i Tølløse i 2020, hvordan vi kan tale om liv og tro på en meningsfuld måde og udvikle menigheden sammen, slutter han.

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk