18. november 2019
48-årige Anne Strandberg Larsen er ny formand for Stafet for Livet Tølløse. Foto: Holger Vincents.
48-årige Anne Strandberg Larsen er ny formand for Stafet for Livet Tølløse. Foto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny formand for Stafet for Livet Tølløse blev selv ramt af kræft: >>Simpelthen så vigtigt at være glad for livet<<

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny formand for Stafet for Livet Tølløse blev selv ramt af kræft: >>Simpelthen så vigtigt at være glad for livet<<
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 15. juni 2019 kl. 10:48
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tølløse: Da Ann Strandberg Larsen tilbage i februar måned kontaktede Kræftens Bekæmpelse for at melde sig som frivillig, var det langt fra med forventningen om, at hun skulle ende med at påtage sig en ledende rolle i forbindelse med Stafet for Livet Tølløse 2019.

"Kræftens Bekæmpelse mente, at jeg ville passe godt ind som formand. Jeg tænkte hold da op, men hvorfor ikke, når nu de stod og manglede en", fortæller formanden for dette års udgave af tilløbsstykket, der som bekendt løber af stablen i den kommende weekend.

Chokerende besked
En af grundene til, at Ann Strandberg Larsen i første omgang blev spurgt, om hun havde lyst til at påtage sig formandshvervet, er, at hun tilbage i 2016 selv blev ramt af sygdommen, som Stafet for Livet hvert år sætter fokus på. Lægernes besked kom som et chok for den i dag 48-årige formand fra Kirke Eskilstrup.

"Når man får sådan en besked, tror man med det samme, at man skal dø, fordi det er dét, man forbinder med sygdommen. Det var enormt hårdt rent mentalt", fortæller hun.

Raskmeldt
I dag er Ann Strandberg Larsen raskmeldt på snart tredje år, i fuld vigør med arbejde som kursusleder i en dansk ingeniørvirksomhed og derudover fuld af erfaringer. Ikke mindst når det handler om de udfordringer, der er forbundet med at tage hånd om mennesker, der enten er eller har været ramt af kræft.

"Vi kan helt sikkert blive bedre til at støtte overlevende. Eksempelvis ved jeg fra Kræftens Bekæmpelses lokalafdeling i Holbæk, at Kræftens Bekæmpelse står med en ny gruppe mennesker som de ikke har været vant til at håndtere, fordi der i dag er så mange flere, der, modsat tidligere, overlever sygdommen", forklarer Ann Strandberg Larsen.

Glad for livet
Samtidig har formandens eget forløb bidraget med et opløftende udgangspunkt for stafetten, hvor hun tillige stiller op som fighter. Fightere er tidligere eller nuværende kræftpatienter, der iført gule t-shirts deltager som æresgæster i Stafet for Livet.

"Først og fremmest mener jeg, at det simpelthen er så vigtigt at være glad for livet. Uanset om man har kort eller lang tid tilbage at leve i. Og den tilgang håber jeg også kommer til at skinne igennem under stafetten. Selvfølgelig skal vi også kunne rumme at være kede af det, men det er først og fremmest vigtigt at bevare positiviteten og optimismen", fastslår hun.

Håber på stor opbakning
Derfor håber Ann Strandberg Larsen også, at så mange som muligt vælger at lægge vejen forbi lørdagen og søndagens velgørende motionsevent. Både de folk der på dagen får lyst til at deltage, men også dem der blot dukker op undervejs for at vise, at de bakker op om det gode formål.

"Det handler først og fremmest om at møde op, og hvad man så vælger at putte i dagen, kan man selv bestemme", siger formanden og fortsætter:

"Nogle hold har en sponsor, som donerer et beløb pr. runde, så det går der selvfølgelig sport i at deltage, men vi er også rigtig glade for at se mennesker, der bare kommer forbi og eksempelvis kigger på infostanden, der fortæller om hvad kræft er, og hvad man kan gøre for at undgå sygdommen", lyder det.

Like os på facebook

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk