21. august 2019
Anja Klarskov Braae (tv) og Sine Jung Gormsen er blandt initiativtagerne til en ny forening i Lejre, der ønsker at åbne et fitnesscenter i tilbygningen til Lejrehallen. Foto: Holger Vincents.
Anja Klarskov Braae (tv) og Sine Jung Gormsen er blandt initiativtagerne til en ny forening i Lejre, der ønsker at åbne et fitnesscenter i tilbygningen til Lejrehallen. Foto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny forening vil åbne fitnesscenter i Lejrehallen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny forening vil åbne fitnesscenter i Lejrehallen
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 19. marts 2019 kl. 10:03
Af Holger Vincents
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lejre: En gruppe initiativtagere fra Lejre by ønsker sig brændende et fitnesscenter i deres lokalområde, og nu - efter flere års opvarmning - er de lokale motionister for alvor klar til at realisere drømmen.

Først skridt bliver taget mandag den 25. marts klokken 19, hvor Allerslev Skole vil danne ramme om den stiftende generalforsamling i foreningen Lejre Fitness.

Alle interesserede er velkomne til at deltage, lyder meldingen hos de lokale ildsjæle, der ikke lægger skjul på deres ambitioner med den spirende forening: Der skal indgås en lejeaftale med Lejre Kommune om brugsretten til 1. salen i tilbygningen til Lejrehallen, som efter planen skal stå færdig til september. Hvis den plan lykkes, skal der dernæst indrettes et splinternyt fitnesscenter på 200 kvadratmeter.

"En idrætsundersøgelse (Lejre Kommune 2017 red.) viste, at fitness er i vækst blandt borgerne i Lejre by, og hvis fitness er i vækst, betyder det, at de træner andre steder, eftersom der ikke er et fitnesscenter her i byen", forklarer Sine Jung Gormsen, bestyrelsesformand i Allerslev Gymnastikforening og en del af initiativgruppen bag foreningen Lejre Fitness.

Træning til alle
Hvis det ovenpå mandagens generalforsamling skulle lykkes at nå til enighed med kommunen om leje af de nybyggede lokaler på Bispegårdsvej, vil fokus være på at skabe de bedst mulige rammer for bredden, lyder det fra en af foreningens øvrige igangsættere.

"Det vi drømmer om er at skabe et tilbud for alle. Det er hele familien Lejre, vi skal favne. Seniorer, børnefamilier og også de unge mennesker, der pt. interesserer sig for andre tilbud uden for Lejre", fortæller Anja Klarskov Braae, medlem af Allerslev Gymnastikforening.

Hvis det nye center bliver til virkelighed, vil det høre under DGI, hvilket betyder, at Foreningen Lejre Fitness forpligter sig til at indgå i et samarbejde med Antidoping Danmark om dopingkontrol. DGI's regelsæt tilsiger desuden, at fremtidige medlemmer skal være fyldt 15 år for at træne i centret. Netop medlemmerne - unge som gamle - håber initiativtagerne på kan runde 500 i løbet af fitnesscentrets første tre leveår. En målsætning der blandt andet skal opfyldes ved at sikre, at det nye motionsfællesskab kommer til fremstå så fleksibelt og tilgængeligt som overhovedet muligt blandt samtlige målgrupper.

"Vi håber på at få fat på dem, der allerede er fysisk aktive i dag, men samtidig vil vi også gerne se de grupper, der ikke er fysisk aktive i dag, men kan bruge den her fleksible træningsform, lige ved siden af hvor de bor, til at komme i gang", siger Sine Jung Gormsen.

Like os på facebook

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk