18. oktober 2019
Der blev flaget på livet løs, da børnene i Den Grønne Kile deltog i rejsegildet for daginstitutionens nye afdeling. Foto: Holger Vincents.
gallery icon

Se billedserie

Der blev flaget på livet løs, da børnene i Den Grønne Kile deltog i rejsegildet for daginstitutionens nye afdeling. Foto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny etape af kilen fejret med rejsegilde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny etape af kilen fejret med rejsegilde
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 18. juni 2019 kl. 11:20
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvalsø: Det er kun et halvt år siden et stigende børnetal i Lejre Kommune, fik de lokale politikere til at frigive 9,5 millioner kroner til en udvidelse af daginstitutionen Den Grønne Kile i Hvalsø.

Allerede tirsdag i sidste uge, kunne repræsentanter fra netop Kommunalbestyrelsen så fejre, at projektet skrider planmæssigt fremad. Det skete ved et rejsegilde under tilbygningens tagkonstruktion med deltagelse af både håndværkere, projektets arkitekt og en gruppe feststemte børn.

"Det er sådan at vi i Lejre Kommune får rigtig mange nye børn. Og de børn, der kommer hertil, skal have den bedst mulige institution", fastlog Thomas Bisgaard (R), formand for Udvalget for Børn og Unge i sin tale ved tirsdagens hejsegilde, hvor gæsterne blev trakteret med pølser og brød.

410 nye kvadratmeter
Når byggeriet af anden etape af Den Grønne Kile efter planen står færdig til september 2019, vil det betyde 410 nye kvadratmeter, så institutionen samlet set når op på hele 1600 kvadratmeter.

Det vil bringe kilens maxkapacitet op på cirka 200 børn, alt afhængigt af sammensætningen af børnehavebørn og vuggestuebørn i den nye afdeling, hvilket ikke er afgjort endnu.

"Byggeriet skrider planmæssigt fremad, og det er vi mange der er glade for, for vi har brug for pladsen", lød det fra borgmester Carsten Rasmussen (S), der indledte talerækken ved rejsegildet.

Arkitekt Anders Køhler-Johansen fra arkitektvirksomheden Arkiplus, der har tegnet såvel første som anden etape af Den Grønne Kile, påpegede, at den nye afdeling vil blive delt op i fire grupperum, som skal sikre den interne sammenhængskraft i huset.

"Nu får vi tre længer med hver deres små afdelinger, og det er netop hovedpointen med det her hus. Det er ikke en stor institution. Det er i virkeligheden nogle små institutioner, der er så heldige at de ligger omkring fællesarealer og har fælles personale, og dermed får langt flere muligheder end man ellers ville have haft", forklarede arkitekten i sin tale, hvor han også benyttede lejligheden til at lykønske Lejre Kommune og samtidig rette en tak til håndværkerne.

Like os på facebook

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk