10. juli 2020
Lejre Erhvervsforum har netop udgivet ?Vores Erhvervsliv - Handl Lokalt?, der portrætterer 160 lokale virksomheder. Fra venstre er det journalist Susanne Helmo, der har redigeret bogen, bestyrelsesformand i Lejre Erhvervsforum Johan Scheel og sekretariatsleder Dorte Kiilerich, der fik idéen til bogen. Foto: Holger Vincents.
Lejre Erhvervsforum har netop udgivet ?Vores Erhvervsliv - Handl Lokalt?, der portrætterer 160 lokale virksomheder. Fra venstre er det journalist Susanne Helmo, der har redigeret bogen, bestyrelsesformand i Lejre Erhvervsforum Johan Scheel og sekretariatsleder Dorte Kiilerich, der fik idéen til bogen. Foto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny erhvervsbog skal styrke samarbejdet og synligheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny erhvervsbog skal styrke samarbejdet og synligheden
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 14. januar 2020 kl. 09:36
Af Holger Vincents
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vintre Møller: Samarbejdet mellem Lejres virksomheder skal styrkes og erhvervslivet i kommunen skal synliggøres udadtil.

arrow Læs også: Skål for erhvervslivet: Virksomheder samlet til nytårskur på destilleri

Sådan lyder ambitionen bag bogen 'Vores Erhvervsliv - Handl Lokalt', der tegner 160 miniportrætter af lige så mange lokale virksomheder i Lejre Kommune. Tirsdag blev bogen lanceret ved Lejre Erhvervsforums nytårskur på Vintre Møller Destilleri.

- Bogen skal gøre os opmærksom på hinanden, men i den grad skal det også være med til at sætte Lejres erhvervsliv på landkortet, forklarer Dorte Kiilerich, sekretariatsleder i Lejre Erhvervsforum.

Kan afhentes gratis
Det er den lokale erhvervsforening selv, der står bag udgivelsen, som er udkommet i 4000 eksemplarer. Bogen er blevet til med 40.000 kroner i støtte fra Lejre Kommune og kan blandt andet afhentes ganske gratis på kommunens biblioteker såvel som Spor 3 ved Lejre Station og på Allerslev Rådhus.

At der er en tydelig forbindelse mellem erhvervslivet og kommunen står samtidig klart, hvis man kaster et blik på bogens grønne omslag. Et helt bevidst valg, afslører Dorte Kiilerich.

- Vi har en fælles fortælling her i kommunen med 'Vores Sted' og 'Den Økologiske Kommune' og det er den fortælling, den her bog bygger videre på, forklarer sekretariatslederen, der selv fik idéen til 'Vores Erhvervsliv - Handl Lokalt', som er blevet til i et samarbejde mellem journalist Susanne Helmo og grafiker Anders Tornberg.

Inspiration fra Gribskov
Inspirationen til bogen fik Dorte Kiilerich fra sin tid som erhvervschef i Gribskov Kommune.

- Der havde man en tilsvarende bog, der præsenterede det lokale erhvervsliv, og det faldt jeg pladask for, fordi det var en tydelig måde at vise sammenhold, fortæller Kiilerich, der indledningsvis blev mødt med en vis skepsis fra Lejre Erhvervsforums bestyrelse.

- Der var lidt modvind i begyndelsen, for hvem bruger egentlig trykte medier i dag, hvor alt er så digitalt. Men jeg argumenterede for, at der fortsat er mange mennesker, der lader sig inspirere af trykte medier, siger Dorte Kiilerich.

Positiv modtagelse
Under nytårskuren på Vintre Møller kunne sekretariatslederen, der netop nu vikarier i Kommunalbestyrelsen for Grethe Saabye (K), da også glæde sig over mange positive tilkendegivelser fra deltagerne, såvel som fra borgmester Carsten Rasmussen (S). Og til trods for, at erhvervsbogen i skrivende stund kun har været på gaden i en uge, har ligeledes haft held til at tiltrække opmærksomhed uden for Lejres grænser.

- Jeg har fået flere henvendelser fra erhvervsforeninger i andre kommuner, der synes, det er meget spændende, at vi har formået at lave en bog, fortæller Dorte Kiilerich.

Tip os


mcred@sn.dk

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk