30. maj 2020
Han har så mange visioner og ideer med den kro, Poul Bøje Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Han har så mange visioner og ideer med den kro, Poul Bøje Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu satser han på Skoemagerkroen!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu satser han på Skoemagerkroen!
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 26. marts 2018 kl. 14:52
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Skoemagerkroens nye ejer, Poul Bøje Nielsen har været kok på Kongeskibet Dannebrog, tilberedt middagen til Prins Joachims bryllup, restauratør på Aporta ved Det kgl. Teater og været med til at starte restaurant Suri på Holbæk havn, forpagter af Elmely kro gennem en årrække og nu har han købt Skoemagerkroen!

Tekst og foto: Susanne Helmo
Kr. Såby: Hvis man har spist på Elmely kro, ved man, at man ikke blot får god mad, men også dekorativ mad, anderledes mad, økologisk mad fra dyr, der har haft det godt, måske er de oven i købet Poul Bøje Nielsens egne. Sammen med sin stab fremtryller han det ene måltid efter det andet.

Elmely ligger på Landevejen mellem Holbæk og Sorø - i Ugerløse. Ofte er der total udsolgt, borde reserveret på forhånd, der bliver talt om stedet og det har en stor betydning for restauratøren, der er tredie generation på kroen.

Ikke levnet mange muligheder
Der bliver ikke levnet mange muligheder for at stille spørgsmål. Poul Bøje Nielsen klarer selv fortællingen, han er engageret, optaget, filosoferende og vil så gerne fortælle om ambitionerne med at tilberede mad, få den bedste kvalitet frem, skabe små kunstværker, så gæsterne får en oplevelse ud over det at spise.

Udlært slagter
Poul Bøje Nielsen er udlært slagter, hvorefter han kom til Kongeskibet Dannebrog som kok, senere tilberedte han sammen med køkkenchef Kondo, middagen til Prins Joachims bryllup, lige som han der stod for maden i tre dage til de mange gæster.

Aporta og Divan 1
Bent Fabricius Bjerre, der ejede Aporta - instedet ved siden af Det kgl. Teater hentede Poul Bøje Nielsen til sit etablissement. Kendte og teatrets ansatte flokkedes på instedet og det var derfor ekstra sjovt, at tilberede den forfinede kokkekunst på stedet.

Hvorfor navnet Suri?
Poul Bøje Nielsen og Henrik Nielsen er gamle venner fra Ugerløse og de startede Suri sammen på Holbæk havn.

Suri er forbogstaverne på deres mødre, som desværre begge er døde. De hed Susanne og Rie.

Suri har på mange måder også været en eksperimentel oplevelse, men med købet af Skoemagerkroen, har Poul Bøje Nielsen valgt at satse kun på den og partnerskabet med Henrik Nielsen ophører derfor. De to Ugerløsedrenge forbliver dog hinandens sparringspartnere og venner!

Formidabelt mandskab
Poul Bøje Nielsen erkender, at man ikke bliver berømt alene. Han har et formidabelt mandskab på Elmely og de følger alle med til Skoemagerkroen, når den åbner 1. august.

Ideerne til de flotte anretninger får køkkenchef, restaurantchef og Poul Bøje Nielsen sammen og ved at gå en del ud og spise andre steder.

Tømt
Skoemagerkroen er nu tømt og bliver restaureret fra kælder til kvist. Køkkenet, som var meget, meget slidt og utidssvarende, er revet helt ned, billeder fjernet fra salene, håndværkere i gang, men alt bliver renoveret med størst mulig respekt for kroens alder og historie.

- Det er jo et stykke Danmarkshistorie, vi renoverer her, siger Poul Bøje Nielsen der denne dag også har besøg af de forskellige håndværkere, der skal restaurere kroen. Alle som en er lokal forankret og sådan bliver det også i fremtiden, lover Poul Bøje Nielsen.

Elmely kro er ikke en hvilken som helst kro for Poul Bøje Nielsen. Den har tilhørt familien i generationer, og det er med en vemodig klang i stemmen, at Poul Bøje Nielsen taler om Elmely, men han ser også frem til flere hundrede kvadratmeter mere på Skomagerkroen. Bare til nytår havde Poul Bøje Nielsen og personalet nogle udfordringer, da der skulle tilberedes 2600 menuer ud af huset. n

Tip os


mcred@sn.dk

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk