21. april 2021
Lejres politikere har givet grønt lys til det første etape på vej mod en klimavenligere kommunal bilpark. Foto: Colourbox.
Lejres politikere har givet grønt lys til det første etape på vej mod en klimavenligere kommunal bilpark. Foto: Colourbox.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nøglen er sat i tændingen: Grønne Vores Sted-biler ruller ud i 2021

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nøglen er sat i tændingen: Grønne Vores Sted-biler ruller ud i 2021
Opdateret 26. februar 2021 kl. 15:52
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 26. februar 2021 kl. 15:43
Af Holger Vincents

Lejre Kommune: I Roskilde er de allerede i gang, og nu kommer Lejre også med på vognen, når det handler om grønne kommunale biler.

Lejres politikere har således netop givet hinanden håndslag på at sætte gang i en gradvis omstilling af den kommunale bilpark, hvilket betyder at de første elbiler med Vores Sted-logo på ruller ud på vejene i løbet af i år.

Samlet set råder Lejre Kommune i dag over 229 køretøjer, og de mange maskiner tæller alt lige fra knallerter og arbejdskøretøjer til lastbiler og både.

På sigt er ambitionen, at hele flåden skal omstilles fra at køre på fossilt brændstof til el. I første omgang er det dog personbilerne, som står for tur. Det betyder, at der i løbet 2021 skal indkøbes 39 splinternye elbiler, som erstatning for de nuværende diesel- og benzinbiler, der er ved at være udtjente. Finansieringen af de mange klimavenlige transportmidler er endnu ikke endeligt afgjort, men der er allerede afsat penge i dette års driftsbudgettet til investeringen.

Senere skal de resterende 46 personbiler i de kommunale garager ligeledes udskiftes til modeller, der kører på strøm.

Samtidig med at den kommunale bilpark nu bliver grønnere, har politikerne aftalt, at der til en start skal opsættes tre nye såkaldte hurtigladere. De vil blive opsat ved Allerslev Rådhus, på parkeringspladsen ved Hvalsø Hallerne og i området omkring Bygaden i Kirke Hyllinge.

Laderne skal efter planen stå klar til brug i løbet af efteråret.

Tip os


mcred@sn.dk

Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk