22. oktober 2020
Bidstrup Skovene er et af de steder, hvor der er mulighed for at dyrke naturen på egen hånd i efterårsferien. Privatfoto.
Bidstrup Skovene er et af de steder, hvor der er mulighed for at dyrke naturen på egen hånd i efterårsferien. Privatfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nationalparken tipper til efterårsferien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nationalparken tipper til efterårsferien
Opdateret 14. oktober 2020 kl. 14:11
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 14. oktober 2020 kl. 10:00

Nationalparken: Snør støvlerne, find vindjakken frem og tag med hele familien ud i de flotte efterårsfarver i nationalparken. Skolernes efterårsferie står som bekendt for døren og byder på både flere arrangementer og på oplevelser, der kan gennemføres på egen hånd.

1. Oplev Nat i Naturen
I efterårsferien vil der over hele landet være arrangementer, der har natten og mørket som omdrejningspunkt. Det sker i forbindelse med 2020-projektet "Vores Natur", som sætter fokus på forskellige naturoplevelser gennem året - blandt andet "Nat i Naturen".

I Nationalpark Skjoldungernes Land kan du også finde "Nat i Naturen"-arrangementer, fx den 13. og 15. oktober klokken 19-21, hvor ROMU inviterer på mørkeomvisninger i Gl. Lejre.

Nattevandring i skovene
Den 17. oktober klokken 21-22.15 inviterer nationalparken på nattevandring med lydkunst i Bidstrup Skovene. Få helt nye perspektiver på mørket og se, hvordan steder forandrer sig, når lyset forsvinder.

Oplev mørket
Efteråret betyder ikke kun smukke farver på træerne. Det betyder også længere nætter, og det giver god mulighed for at opleve de forandringer, der sker i naturen, når mørket sænker sig.

Tag fx ud til et shelter i Bidstrup Skovene eller Boserup Skov om eftermiddagen. Tænd bål, bag snobrød og vent på natten. Mens du venter, kan du samle fine efterårsskatte, snitte i træ eller bygge små både - find inspiration på nationalparkens hjemmeside.

Når solen går ned og tusmørket bliver til nat, forandrer skoven sig. Læg mærke til nattens skjulte verden og lyt efter de dyr, der vågner, når resten af verden sover. Vend også blikket op mod nattehimlens stjerner, planeter og satellitter.

Byg din egen drage
Efterår betyder også blæsevejr. Når ungerne er trætte af at hoppe i vandpytter, kan I samle nogle gode lange, lige pinde til at bygge drager med indendørs i varmen.

Når regnen stilner af, kan I tage ud og flyve med dragen, fx ved Vigen Strandpark - eller et hvilket som helst andet sted uden for mange træer.

På nationalparkens hjemmeside og facebookside kan du finde en vejledning til, hvordan du bygger din egen drage af genbrugsmaterialer - og du kan finde masser af opskrifter andre steder på internettet også.

Se hele listen på Nationalparkens hjemmeside.

Tip os


mcred@sn.dk

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk