18. juni 2019
Sognepræst og samfundsrevser Poul Joachim Stender.
Sognepræst og samfundsrevser Poul Joachim Stender.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Når mænd bliver gamle!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når mænd bliver gamle!
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 02. januar 2018 kl. 12:40
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Poul Joachim Stender har til trods for sin orlov og ophold i Grækenland forfattet denne tankevækkende klumme til Midtsjællands Folkeblad om alt fra Fanny Hill til Trump-supporter over kulturradikalisme til mænd, der bliver gamle og tiden, der var en gang!

Når mænd bliver gamle gør de dyd ud af nødvendighed og fortæller, at de er glade for, at de ikke er unge i dag. Og netop de ord vil jeg gøre til mine. Jeg er glad for, at jeg ikke er ung i dag. Og det er der mange grunde til. Det med pigerne er næsten umuligt for unge mænd. Efter #metoo bevægelsen er brudt ud og Sverige vil lovgive om, hvordan man flirter med kvinder, skal unge mænd i dag altid have en notesblok og en blyant på sig. Før de kysser med en pige, er det nødvendigt med en underskrift, der dokumenterer, at hun har ikke har noget imod det. Samtykket skal herefter bekræftes af to uvildige vidner. Og skal det næste skridt tages - sex - skal der muligvis være flere vidner tilstede under akten, der holder øje med, at intet sker mod hendes vilje. Jeg har ikke sovet i tre uger. Jeg er bange for, at min klassekammerat Lilli vil komme i tanke om, at jeg i 5. klasse inviterede hende op på mit værelse og læste op af Fanny Hill - tidens hotte pornobog -og herefter forsøgte at kysse hende. Sådan en anmeldelse kan medføre, at jeg mister mit job som sognepræst.

Jeg er også glad for
Jeg er også glad for, at jeg ikke er ung i dag, fordi man så hurtigt kan få ballade, hvis man har forkerte meninger. Min søn Samuel, der læser amerikanske studier ved Syddansk universitet, synes vældig godt om præsident Trump, selv om han også kan se hans fejl. Det er ikke nemt for ham, at have sådan en sympati. På hans studie, mener de, at han ikke er rigtig klog. Og kommer han til at nævne, at han er Trump-supporter på en af marmor-kaffebarerne i København, bliver han omgående mobbet ud. Det er i dag vanskeligt at være ung og politisk ukorrekt.

Det må også være svært...
Det må også være svært at være ung i dag, fordi de unge skal leve med konsekvenserne af kultur-radikalismen, der har udråbt alt til at være lige godt. Men dog på den måde, at visse ting dog alligevel ikke er lige godt. De kulturradikale kunne ikke acceptere, at danskerne stemte massivt på Dansk folkeparti ved sidste valg. Det skyldtes nemlig dumhed og uvidenhed og havde intet at gøre med, at en stor del af befolkningen følte sig totalt overhørt af en slags vi-ved-bedre-overklasse. Som ung skulle jeg også leve med, at kreativitet har været vigtigere i skolen end at lære at læse, skrive og regne. Ikke fordi der er noget i vejen med kreativitet. Men kreativitet blomstrer bedst sammen visse kundskabsmæssige færdigheder.

Forskruet indvandrerpolitik
Som ung skulle jeg også leve med en fuldstændig forskruet indvandrerpolitik. I stedet for at det danske samfund havde pumpet milliarder og igen milliarder ud i de områder, hvor mennesker lider nød på grund af krig og fattigdom, har Danmark stået åben som en ladeport. Alt har været ligegodt. Og resultatet er nu begyndt at vise sig. Et samfund der bliver mere og mere delt op i ghettoer og hvor de indbudte i mange tilfælde slet ikke ønsker at tage alt det til sig, som danskerne har kæmpet for. Demokrati, ligestilling, tolerance osv. Kristne er i dag den religiøse gruppe, der forfølges mest i verden. Men mærkeligt nok. Der er dyb tavshed om, hvem der udøver kristendomsforfølgelserne, ligesom der også er dyb tavshed om hvem, der begår massevoldtægterne i Malmø.

Folkekirken?
Jeg tror heller ikke, at jeg som ung i dag vil have været så vild med folkekirken. Hvor er den magtfulde, stærke, brølende Gud, der elsker os. Men til gengæld også kræver af os, at vi elsker de mennesker vi lever sammen med. Kirken er blevet genert med alderen. Det er som om den nærmest undskylder sit budskab og prøver at skjule det i kulturelle arrangementer, verdslige prædikener og madorgier. Og jeg indrømmer. Jeg har begået mange fejl i den retning.

Lyder jeg negativ?
Lyder det som om jeg er negativ. Nej, da! Jeg er glad for at være en vrissen, gammel mand, der synes, det må være møjsvært at være ung. Og alligevel tillader jeg at komme med et opråb til de unge. Kom nu med en ungdomsrevolution. Op på barrikaderne. Samfundet har brug for at I skærer ned på de sociale medier og tager ukorrekte meninger til jer og genopdager vores kristendom, vores historie, vores frihed, vores ligeret, vores ytringsfrihed.

Gud i vold og
et velsignet 2018!

Poul Joachim Stender

Like os på facebook

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk