18. januar 2020
De to musikere som gæster Rye kirke den 23. januar kl. 19.30
De to musikere som gæster Rye kirke den 23. januar kl. 19.30
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Musikerne fra DRs nytårsgudstjeneste kommer til Rye kirke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Musikerne fra DRs nytårsgudstjeneste kommer til Rye kirke
Opdateret 15. januar 2013 kl. 13:13
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 15. januar 2013 kl. 13:03
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Onsdag d. 23. januar - kl. 19.30 kommer den kendte duo der består af Dorthe Zielke, trompet, og Søren Johannsen, orgel, og spiller årets nytårskoncert i Rye kirke Den samme duo kunne man opleve på DR nytårsaften i nytårsgudstjenesten, der blev transmitteret fra Christians kirke i København. Her samarbejdede de to musikere med blandt andre Bent Fabricius Bjerre, Rasmus Lyberth og Henrik Goldschmidt.. Med de to kunstnere bliver det en oplevelsesrig koncert, der kommer til at indeholde det kendte og med overraskende momenter.
Trompetist Dorthe Zielke har siden sin afslutning på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium bl.a. spillet i Det Kgl. Kapel, DR Symfoniorkestret, landsdelsorkestrene, Radiosymfoniorkestret i Berlin og Frankfurt, Europa Philharmonie og Mahler Chamber Orchestra. Hun har gjort det at spille i kirker til sit speciale og får roser for sin klang, musikalitet og evne til at tilpasse sig de forskellige kirkerum
Søren Johannsen startede sin musikalske løbebane i Roskilde. I 1992 tog han organisteksamen fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Året efter blev han optaget i solistklassen sammesteds og havde sin debutkoncert i Helligåndskirken, København i 1995. Med det klassiske orgelrepertoire har Søren Johannsen givet en række koncerter i Danmark og i udlandet. Han har opført J. S. Bachs samlede orgelværker otte gange i koncertrækker og en gang over 22,5 timer i samme døgn! En præstation, der sikrede ham en plads i Guiness Book of Records 2001.
I 2012 udkom Dorthe Zielke og Søren Johannsen med deres tredje cd, denne gang udgivet på pladeselskabet Naxos. Den nye cd indeholder udvalgte satser fra Bachs flotte Matthæuspassion.

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk