23. april 2021
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Musikalsk rejse med Marie Keis Uhre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Musikalsk rejse med Marie Keis Uhre
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 10. september 2018 kl. 14:01

Marie Keis Uhre med trio underholdte med smukke toner og livlige rytmer til stor begejstring for elever og personale på Specialskolen Bramsnæsvig

I fredags blev udsigten over Isefjorden og duften af efterår blandet i et skønt sansevirvar af smukke, bevægende toner, livlige rytmer og glædesudbrud fra elever og personale på Specialskolen Bramsnæsvig! Skolen fik besøg af sangerinden Marie Keis Uhre, der sammen med sin trio tog elever og personale med på en energifyldt og humoristisk musikalsk rejse.

Marie Keis Uhre er konservatorieuddannet sanger og sangskriver og er bl.a. kendt som korsanger fra The X Orchestra fra DR´s underholdningsprogram X-factor. Marie har siden hun var lille tegnet og malet, og har igennem en årrække undervist børn og unge i sang, musik og bevægelseslære. På baggrund heraf blev hun inspireret til at lave fortællinger med lydcollage, hvilket er endt ud i en billedbog med tilhørende cd. Maries optræden med sin trio tager udgangspunkt i denne billedbog og er en musikalsk rejse i forskellige rytmiske stilarter og kaldes "Hvem danser twist & Hvem danser polka?".

Marie og trio favnede med inderlighed og humor elever og personale

Marie og trio favnede med inderlighed og humor elever og personale med deres musikalitet, og var med til at skabe glæde, fælleskab og give lyst til at synge og danse med. I fortællingen på den musikalske rejse leder Lille Ludvig efter en sær starut, der danser twist og polka. I sin søgen lærer han en masse forskellige danse og disse danse og bevægelser blev i høj grad afprøvet af eleverne til stor jubel.

Eleverne på Specialskolen Bramsnæsvig er børn og unge med særlige behov. Musik har altid været en del af skolens hverdag, men i takt med et større fokus på musikkens positive påvirkning af hjernen, har toner og rytmer fået en større plads i elevernes hverdag.

Specialskolen Bramsnæsvig er inspireret af nyere hjerneforskning der viser, hvordan fx netværk i hjernen, der er ansvarlige for motorik, følelser og kreativitet, bliver aktiveret, når vi lytter til og spiller musik! Musik har derudover en fantastisk evne til at påvirke vores sindsstemning igennem frigivelse af signalstoffer som giver følelse af lykke, og det er tydeligt for enhver der deltager i skolens musikalske arrangementer! Musik anvendes derfor på Specialskolen Bramsnæsvig, som et neuropædagogisk værktøj ud fra viden om, at musik kan fremme hjernens vækst og læring. En stor del af skolens personale er i de seneste år uddannet i neuropædagogik og neuropsykologi hvilket indebærer, at de også igennem musik arbejder med elevernes fysiske, psykiske, sociale og følelsesmæssige udvikling. n

Tip os


mcred@sn.dk

Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk