13. august 2020
Både store og små var kommet for at opleve Refsgaards værker. Foto: Sofie Karlsen.
gallery icon

Se billedserie

Både store og små var kommet for at opleve Refsgaards værker. Foto: Sofie Karlsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Musik, ord og billeder i Det Gamle Mejeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Musik, ord og billeder i Det Gamle Mejeri
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 25. februar 2020 kl. 12:13
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvalsø: Udenfor slog regnen mod ruderne på en råkold februar-lørdag, men indenfor i Det Gamle Mejeri i Hvalsø var der hyggeligt og lunt. Her har multikunstner og selvstændig iværksætter Tine Refsgaard for nylig forvandlet de tomme lokaler til en oase af farver, musik, ord og kreativitet.

Kreative impulser
Mange kunstinteresserede lokale havde valgt at trodse det voldsomme vejr lørdag formiddag for at opleve Tine Refsgaards univers af billedkunst, sangskrivning og fortælling i det nye galleri.

- Jeg har valgt at starte som selvstændig, fordi det er den måde, jeg fuldt ud kan følge mine kreative impulser, og den glæde jeg har ved at skabe. Kunst er det, der giver balance i mit liv. Jeg ønsker at dele min musik og min kunst med min samtid, og derudover er det mit håb, at mit virke kan inspirere folk til at følge nogle af deres egne idéer og drømme. Både i det store og det små, fortalte hun.

Udlever drømme
- Det er også mit håb, at folk med en spirende iværksætter i maven, kan bruge mig til at finde deres egen vej. Livet i dets glæder og sorger og en lang række kloge og dygtige mennesker har lært mig, det jeg kan. Gennem vedholdenhed og kreativitet kan et menneske udvikle sig i en enorm grad. Det er muligt at udleve nogle af sine drømme - og i mit tilfælde har jeg valgt at leve professionelt som, den jeg er, lød det i løbet af lørdagens arrangement, hvor hovedpersonen til lejligheden havde forberedt en kort fortælling om sine aktiviteter, og om nogle af de erfaringer og visioner hun har som selvstændig og som kreativt menneske.

Tine Refsgard ved ikke, hvor længe mejeriet kan huse hendes kunstneriske virksomhed, men hun har tilsagn om at kunne blive til og med pinse, hvor hun er en del af 'Kunst i pinsen' i Lejre.

Lokalerne udgør hendes atelier og kontor, ligesom Tine Refsgaard også vil bruge lokalerne til musik- og foredragsvirksomhed. Hun skriver sange på dansk og har udgivet 3 Cd'er og optræder jævnligt med bands og kor og som sangsolist.

Musikalsk baggrund
Tine Refsgaard er født i Odsherred og vokset op på Tengslamark Lyng ved Lumsås. Musik og maleri som hobby var en del af hendes ungdom. Som 19-årig tog hun på musikhøjskole og flyttede derefter til København, hvor hun på seks år uddannede sig til sanger og musiklærer ved Rytmisk Musikkonservatorium. Hun stiftede familie og flyttede til Lejre Kommune - først otte år i Ejby og nu knap to år i Hvalsø. Hun startede som selvstændig pr 1. oktober 2019, og byens musikglade borgere har allerede oplevet hendes kreativitet og virkelyst. Blandt andet har hun stiftet Lejre Rytmiske Kor, som tæller 60 sangere, og hun starter også "Sangaftener" på Gundestedgård i Hvalsø, som er fællessang og kaffe for alle som har lyst til at lave "højskole for en aften". Første gang bliver 17. april.

Tip os


mcred@sn.dk

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk