19. september 2020
I weekenden danner ?Det hvide spor? i Bidstrup Skovene igen ramme om crossløb. Privatfoto.
I weekenden danner ?Det hvide spor? i Bidstrup Skovene igen ramme om crossløb. Privatfoto.
Foto: Foto: Bjarne Kubel [Kubel Foto]
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mudderløb på Hvalsøs Det Hvide Spor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mudderløb på Hvalsøs Det Hvide Spor
Opdateret 05. december 2019 kl. 09:38
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 04. december 2019 kl. 20:13
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvalsø: Lørdag den 7. december har lokale løbere mulighed for at skifte den trygge asfalt ud med skovstier og masser af mudder.

Det er Bevæg dig for livet, der sammen med Lørdags-trail og Mud'n'Race inviterer til cross-løb på "Det Hvide Spor" i Hvalsø.

Det er sjette gang strækningen lægger stier til cross-løbet, der samtidig er det andet af fem løb i en samlet cup, der de seneste år har tiltrukket stadig flere løbere. Sidste år stillede 800 løbere således til start i den teknisk udfordrende løbsserie.

"Vi glæder os til at vise vores helt unikke terræn frem. Vi har lavet ruterne, så de primært består af kuperede single track-spor, men alle kommer også ud på de bredere skovstier og får en superfed løbeoplevelse", siger Kim Lock-Lorenzen fra Lørdags-trail og fortsætter:

"Vi har mange frivillige ude på ruterne, så alle kommer godt igennem. Det bliver en super dag i skoven, hvor løberne får sat både deres kondition og tekniske løbekunnen på prøve".

Tre distancer
Lørdagens cross-løb byder på tre distancer - 3, 6 og 9 km - for at sikre, at så mange som muligt kan deltage, ligesom der er mulighed for at låne et par trail-sko, hvis man ikke selv har et par.

"Vi rummer alt fra meget hurtige løbere til motionister, der mest løber for oplevelsen. Vi gør vores ypperste for at give alle løbere uanset niveau optimale betingelser. Vi starter 6 og 9 km i heats med de hurtigste løbere forrest. Det giver spredning allerede fra starten, og får de hurtige væk, inden de mindre hurtige kommer", siger Christina Otto Jensen, løbekonsulent i DGI og fortsætter:

"Det kræver ikke særligt udstyr at være med i cross-løbene, men de fleste løbere er glade for trail-sko, der kan gøre det nemmere at komme gennem fedtet og glat terræn på denne årstid. Om vinteren ved vi aldrig helt, hvordan underlaget arter sig, så vi opfordrer til, at man låner sko, hvis man ikke har sine egne sko med".

Stigende popularitet
Cross-løbene har efterhånden mange år på bagen, men interessen for at løbe i grus, mudder og på bakker er stigende.

"Vi oplever en stigende interesse for den her type løb, hvor det ikke kun handler om distancen men også om oplevelsen på turen. I vores cross-løb er underlaget skiftende, og det udfordrer både puls og teknik. Det er en oplagt måde at prøve kræfter med nye ruter, hvor man ellers ikke ville komme ud at løbe i det midt- og vestsjællandske, og så er der bare en rigtig god stemning og hyggelig atmosfære", siger Christina Otto Jensen.

Tip os


mcred@sn.dk

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk