27. september 2020
En række lokale har købt den godt 9000 m2 store brandtomt midt i Tølløse og ønsker at omdanne den til boliger og erhverv.
En række lokale har købt den godt 9000 m2 store brandtomt midt i Tølløse og ønsker at omdanne den til boliger og erhverv.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mostjorden får nyt liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mostjorden får nyt liv
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 04. oktober 2019 kl. 09:55

Tølløse: En række lokale kræfter med sparekassen Sjælland-Fyn som aktiv partner og medejer har købt brandtomten og med visionsprojektet "Mostparken" skitseres fremtidens liv og aktivitet, boliger og mennesker på den 16.000 m2 store grund. Mostparken skaber Tølløses nye hjerterum i centrum af Tølløse.

arrow Læs også: Nu rives brandhærgede bygninger ned

www.mostparken.dk kan man fremadrettet følge det løbende arbejde og vigtige milepæle i projektet vil blive beskrevet på siden, hvor projektets baggrund og idegrundlag er præsenteret.

Midt i Tølløse by ligger ejendommen i dag. Tæt på hovedfærdselsåre, stationen, tæt på det store detailområde med dagligvare og enkelte småbutikker, som fortsat er i udvikling.

Tæt på skoler, daginstitutioner og idrætsfaciliteter. Tæt på alting. Det er en styrke, som området skal udvikles omkring.

Visionen
Visionen er at byomdanne området. Mostparken skal sætte handling på en væsentlig del af det, som helhedsplanen for Tølløse sætter ord på:

Der skal skabes en levende by ved at samle og forbinde de oplevelser og aktiviteter byen byder på. Nye aktiviteter skal placeres, så de er med til at koncentrere bylivet og bidrage til levende byrum. Bygge videre på de eksisterende styrker og gode aktiviteter, samt nytænke brugen af eksisterende byrum. Vi skal understøtte mulighederne for at byens borgere mødes. Attraktive byrum som man får lyst til at indtage og sikre trygge forbindelser mellem byens rum, boligområder og institutioner.

Boliger
Tølløse har mange og attraktive boligområder. Det gælder i særlig grad ejerboliger med egen grund. Parcelhuse og villaer fås i mange variationer, mange steder. Tølløse udbygges i øjeblikket med et flot boligområde i Søndermarken syd for Tølløse.

Mostparken skal supplere boligudbuddet og skabe forskellige boligformer og boligtyper. Her skal vi tilbyde noget andet. Lejligheder i forskellige størrelser og typer. Tæt/lav bebyggelse, punkthuse, rækkehuse, i flere etager eller hvad der ellers kan være med til at give området diversitet og et mangfoldigt udbud, som rækker ud efter det behov for boliger, der er blandt lokale i Tølløseområdet og de, der gerne vil flytte hertil.

Udfoldelsesmuligheder
I et nutidigt byrum er der plads til udfoldelse. Derfor skal Mostparken indbyde til ophold, til fordybelse, aktivitet og fællesskab. Det skal være et sted, man har lyst til at være - og gerne blive. For de fastboende og for dem, som bare kommer forbi på deres vej gennem byen. Man skal kunne udfolde sig eller bare være der, for det får man lyst til.

Trafik, veje og stier
Tølløse Centertorv og Tølløse Station udgør to knudepunkter i byen, men i dag er der ikke sammenhæng imellem disse. En sammenbinding kan ske i sammenhæng med Mostparken, der med en fremtidig byomdannelse i den centrale del af Tølløse, kan etablere en ny, sammenhængende stiforbindelse for bløde trafikanter fra Tølløse Centertorv i vest til Tølløse Station.

I forbindelse med Sejergaardsskolen er der en række trafikale udfordringer i relation til cyklende, parkering, afsætning af børn og en generel afvikling af trafikken ved skolebørnenes ankomst om morgen og afhentning senere på dagen. Mostparken skal medvirke til at finde langtidsholdbare løsninger på de udfordringer.

Ikke en fast plan
Fremtidens Tølløse skal tænkes ind i Mostparken. Og derfor er en del af visionen, at det er en vision og ikke en endelig plan. Man skal kunne lade os inspirere i takt med at projektet konkretiseres, behovene viser sig og mulighederne opstår.

Planlægningsarbejdet og etablering af en ny lokalplan tager lang tid og det er ok. Projektet skal have tid til at sætte sig og alle muligheder skal i spil.

Det praktiske arbejde
Der vil i tiden frem til 1. oktober 2019 blive arbejdet med at afdække områdets miljøsituation, byggetekniske problemstillinger, opmålinger, planlægning af oprydnings- og nedrivningsarbejdet. Dette arbejde er omfattende og nødvendigt. Herefter venter nedrivningsarbejdet at påbegyndes efter 1. november.

Nabo og Inspirationsmøde
Der afholdes naboorientering og inspirationsgruppemøde med opstart i No.1 kl:19:00. den 29. oktober.

arrow Byen sprudler af ideer til Mostparken
07. november 2019 kl. 14:00 Opdateret: kl. 12:01
arrow Nye tider på central grund i byen
03. oktober 2019 kl. 08:50 Opdateret: kl. 08:50
arrow Investorer med visioner for central grund
19. august 2019 kl. 14:36 Opdateret: kl. 14:29

Tip os


mcred@sn.dk

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk