25. oktober 2020
Politiet undersøger nu, om to 1000-kronesedler, der er blevet brugt i to REMA 1000-butikker i Kirke Hyllinge og Ringsted, er falske.
Politiet undersøger nu, om to 1000-kronesedler, der er blevet brugt i to REMA 1000-butikker i Kirke Hyllinge og Ringsted, er falske.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mistanke: Falske 1000-kronesedler i omløb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mistanke: Falske 1000-kronesedler i omløb
Opdateret 24. september 2020 kl. 14:09
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 24. september 2020 kl. 14:06

Kirke Hyllinge: Ukendte gerningsmænd har muligvis forsøgt at betale med falske pengesedler i REMA 1000 i Kirke Hyllinge og en anden af kædens forretninger i Ringsted.

Onsdag formiddag modtog Midt- og Vestsjællands Politi en henvendelse fra de to supermarkeder om, at de i hver butik havde modtaget en mistænkelig 1000-kroneseddel. Ifølge politiet fattede personalet i forretningerne mistanke, fordi de pågældende pengesedler virkede til at være af dårligere papirkvalitet end ægte pengesedler.

Politiet har nu foreløbigt sikret den ene pengeseddel til nærmere undersøgelse og vil i øvrigt i samarbejde med supermarkederne forsøge at få identificeret kunderne, der har betalt med de måske falske pengesedler.

- Vi vil gerne benytte lejligheden til at opfordre borgerne til selv at tjekke deres pengesedler, før de går ud og handler. Der er fire kendetegn, der kan afsløre, om sedlerne kan være falske, forklarer Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi.

Han henviser til de sikkerhedselementer, som pengesedler uanset værdi er udstyret med. Det drejer sig om en vinduestråd med bevægeligt bølgemotiv, et hologram der reflekterer lyset i forskellige farver, et vandmærke og en skjult tråd, der kan ses, når pengesedlen holdes op mod lyset.

Strafferammen for falskmøntneri går op til 12 års fængsel.

Tip os


mcred@sn.dk

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk