2. marts 2021
- Det er lige før, jeg synes, man misbruger Venstres forslag til at løfte en anden sag, sagde Tina Mandrup på det virtuelle kommunalbestyrelsesmøde tirsdag aften, hvor gruppeformanden trods utilfredsheden alligevel endte med at stemme for at indføre minimumsnormeringer 1. marts 2021. Skærmdump fra sidste uges virtuelle kommunalbestyrelsesmøde.
- Det er lige før, jeg synes, man misbruger Venstres forslag til at løfte en anden sag, sagde Tina Mandrup på det virtuelle kommunalbestyrelsesmøde tirsdag aften, hvor gruppeformanden trods utilfredsheden alligevel endte med at stemme for at indføre minimumsnormeringer 1. marts 2021. Skærmdump fra sidste uges virtuelle kommunalbestyrelsesmøde.
Foto: Holger Vincents
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Minimumsnormeringer til debat: - Det nærmer sig forførelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Minimumsnormeringer til debat: - Det nærmer sig forførelse
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 23. februar 2021 kl. 05:41
Af Holger Vincents

Lejre Kommune: Skal Lejres forældre have penge tilbage for den manglende børnepasning under sidste forårs nedlukning, eller skal kommunens børn i stedet nyde godt af flere pædagoger i daginstitutionerne?

Samtlige partier endte med at stemme for sidstnævnte på tirsdagens virtuelle kommunalbestyrelsesmøde. Det betyder, at der indføres minimumsnormeringer i Lejre Kommune allerede den 1. marts 2021, uden at forældrene skal have flere penge op af lommen resten af året.

V følte sig misbrugt
Men selvom alle Lejres politikere til slut trykkede på den grønne knap, lod forbrødringen vente på sig tirsdag aften.

Venstre beskyldte nemlig kollegerne på begge sider af salen for at blande æbler og pærer ved at hælde partiets forslag om tilbagebetaling ned ad brættet og i stedet stille deres eget om fremrykning af minimumsnormeringer.

- Det er lige før, jeg synes, man misbruger Venstres forslag til at løfte en anden sag, sagde Tina Mandrup på det virtuelle kommunalbestyrelsesmøde, hvor partiets gruppeformand og borgmesterkandidat trods utilfredsheden altså alligevel endte med at nikke til minimumsnormeringer med henvisning til, "at Venstre er positivt indstillet på at forbedre rammevilkårene for daginstitutionerne".

"Nærmer sig forførelse"
Undervejs satte Tina Mandrup spørgsmålstegn ved det faktum, at de selvsamme partier, der tilbage i efteråret tyede til en skattestigning for at få 2021-budgettet til at balacere pludselig var parate til at tage 2,8 millioner kroner op af kommunekassen til flere pædagoger.

En anklage som flere af partierne bag budgetaftalen imidlertid afviste med henvisning til, at Venstres eget forslag om tilbagebetaling ligeledes vil lægge beslag på 4,2 millioner kroner i kommunekassen. Det handler om prioritering, lød ræsonnementet fra blandt andre SF.

- I SF ønsker vi at sende pengene ud til børnene i daginstitutionerne frem for at sende dem tilbage til forældrene, fastslog Mikael Ralf Larsen, SF's gruppeformand og borgmesterkandidat.

Tina Mandrup stillede sig desuden skeptisk overfor muligheden for at indføre minimumsnormeringer allerede om små to uger

- Det er lige før, det nærmer sig forførelse, når forslaget siger, at man vil leve op til normeringen med én voksen til tre børn i vuggestuerne og én voksen til seks børn i børnehaverne den 1. marts, sagde partiets kandidat til borgmesterposten.

Kort efter præciserede den nuværende borgmester Carsten Rasmussen (S), at 1. marts er datoen, hvor de 2,8 millioner kroner kommer ud at arbejde i daginstitutionerne.

- Dermed vil man kunne anstætte personale fra 1. marts og frem, lød det fra borgmesteren, der samtidig understregede, at minimumsnormeringer både gælder kommunale-, private- og puljeinstitutioner.

Tip os


mcred@sn.dk

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk