6. maj 2021
En ny idrætshal skal bygges hurtigst muligt, men det betyder samtidig, at et større borgerdrevet visionsprojekt er sendt til hjørne. Illustration af visionsprojektet: JaJa Architects.
En ny idrætshal skal bygges hurtigst muligt, men det betyder samtidig, at et større borgerdrevet visionsprojekt er sendt til hjørne. Illustration af visionsprojektet: JaJa Architects.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Millionindsprøjtning sikrer ny idrætshal i Kirke Hyllinge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Millionindsprøjtning sikrer ny idrætshal i Kirke Hyllinge
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 28. april 2021 kl. 10:42
Af Holger Vincents

Kirke Hyllinge: Efter et årelangt tilløb er der nu godt nyt til gymnaster og andre motionister i Kirke Hyllinge.

En beslutning i Kommunalbestyrelsen betyder nemlig, at byggeriet af en ny topmoderne idrætshal med blandt andet flexgulv og springgrav om kort tid kan sættes i gang.

At spaden kan komme i jorden inden for en overskuelig fremtid skyldes, at et flertal bestående af samtlige partier undtagen Venstre er enige om at hæve halbyggeriets budget med otte millioner kroner.

De ekstra penge, der er fundet via et kassetræk, bringer den samlede pris på den nye idrætshal i Kirke Hyllinge op på 22,6 millioner kroner.

Det betyder samtidig, at et større lokalt forankret visionsprojekt til en samlet pris på over 50 millioner kroner foreløbig er sendt til hjørne.

- Vi har valgt at tilføre de otte millioner kroner af to grunde. For det første kan vi ikke se, at vi kan finde de 50-55 millioner kroner på budgettet til det større projekt med de øvrige ønsker, der er på kulturområdet i Lejre Kommune, siger borgmester Carsten Rasmussen (S) og fortsætter:

- Samtidig har projektet været så mange år undervejs, at vi mener, det er vigtigt, at vi får bygget en moderne idrætshal nu, hvor vi smider 50 procent flere penge ind sammenlignet med det oprindelige budget (i 2016 red.), siger borgmesteren, der håber på, at et udbud kan gennemføres i løbet af efteråret.

Carsten Rasmussen tilføjer, at der ikke er noget til hinder for, at Kirke Hyllinges ildsjæle kan fortsætte arbejdet med at udvide halbyggeriet med det større visionsprojekt, som har været i gang siden 2016.

V udenfor aftale
Initiativtagerne i og omkring foreningerne i området ønsker sig nemlig et mere omfattende byggeri med et såkaldt mødested samt en række andre funktioner i tilknytning til den nye hal.

Et projekt der vurderes til at løbe op i 50 millioner kroner. Indtil videre er det imidlertid ikke lykkedes idémagerne at rejse de fornødne fondsmidler, hvorfor flertallet i Kommunalbestyrelsen nu vil skyde genvej, så selve halbyggeriet kan gennemføres.

Men de lokale visioner fortjener en større håndsrækning nu, så de kan indfris henover de kommende år. Det mener Venstre, der derfor står uden for aftalen.

Partiet ønsker at vente til 2022 med at sætte selve halbyggeriet i søen - til gengæld med hele 15 millioner kroner ekstra i ryggen sammenlignet med det oprindelige budget. Derudover skal kommunen dække den resterende del af projektet, hvis det ikke lykkedes initiativtagerne i Kirke Hyllinge at hente de sidste penge hjem via fonde.

- Vi ville hellere vente et år og så til gengæld imødekomme det store ønske, der er blandt foreningerne i lokalområdet, forklarer Christian Fjeldsted Andersen (V), medlem af Udvalget for Kultur og Fritid.

- Med vores forslag ville der reelt blive tale om en udskydelse af ibrugtagningstidspunktet for hallen på bare et halvt år, uddyber han.

Tip os


mcred@sn.dk

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk