21. september 2021
Skoleelever skal mere ud i det grønne og modtage undervisning. Her er de ved Tadre Mølle i Lejre. Foto: Andreas Elkjær / INSP! Media
Skoleelever skal mere ud i det grønne og modtage undervisning. Her er de ved Tadre Mølle i Lejre. Foto: Andreas Elkjær / INSP! Media
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Millioner til elever i naturen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Millioner til elever i naturen
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 29. juli 2021 kl. 10:35

Lejre: Solskin, vind i håret, våde sokker og røde kinder. I fremtiden skal flere børn og unge modtage undervisning til lyden af fuglefløjt, bølgeskvulp og insekternes summen.

Med støtte på i alt 7,2 millioner kroner fra Nordea-fonden, 15. Juni Fonden og Friluftsrådet kan projektet Skoven i Skolen 3.0 realiseres. Projektet består af flere delprojekter, der tilsammen skal tilbyde børn og unge læring, naturoplevelser og naturkompetencer.

Bag projektet er et bredt samarbejde bestående af nationalparker, natur- og friluftsorganisationer, naturvejledere og forskere. Projektet er forankret i Nationalpark Skjoldungernes Land, og her glæder nationalparkchef Anders Bülow sig over, at projektet nu bliver en realitet.

- Jeg kan sige på vegne af alle i projektet, at vi er virkelig glade for den flotte støtte fra fondene, og at vi nu kan realisere et projekt, som vil styrke og forbedre grundlaget for undervisning og formidling i naturen for børn over hele landet, siger Anders Bülow.

Skoven i Skolen
Omdrejningspunktet for projektet bliver hjemmesiden Skoven i Skolen, som siden år 2000 har tilbudt viden, inspiration og undervisningsmaterialer af høj kvalitet til lærere og pædagoger, der ønsker at bruge naturen som klasseværelse eller arbejde med udeskole. Med tiden har hjemmesiden nået hele 1,2 millioner årlige brugere - og de besøgende spænder fra skolefolk til børnefamilier, bedsteforældre og alle andre, der søger inspiration til aktiviteter og viden om naturen.

Mere grøn undervisning
Ud over en revitalisering af hjemmesiden Skoven i Skolen, ligger der i projektet også flere delprojekter. Danmarks Jægerforbund udvikler i samarbejde med Copenhagen Gamelab og forskellige grønne organisationer et nytænkende spil om natursyn målrettet udskolingen. Spillet kommer til at ligge på det nye Skoven i Skolen. Det samme gælder 12 nye undervisningsforløb målrettet indskoling og mellemtrin, som ligeledes udvikles af Danmarks Jægerforbund i samarbejde med grønne organisationer.

I projektet Hjælp vi skal ud, udvikler VIA University College i samarbejde med Danmarks Jægerforbund og holdet bag Skoven i Skolen en række nye undervisningsfilm, som også vil blive tilgængelige via den nye portal.

Endelig vil Naturvejledning Danmark i delprojektet Fler' Naturbørn - Mer' Natur udvikle og formidle materialer til, hvordan børn kan gå på opdagelse i deres lokale natur, hvordan de selv kan være med til at handle aktivt for mere biodiversitet og formidle viden og indsatser om biodiversitet til andre børn. Det skal ske gennem et korps af naturvejledere, skolelærere og grønne organisationer og via aktivitetsark, film og sociale medier. Materialerne bliver testet med i alt 60 forløb for skoler over hele landet.

Den nye Skoven i Skolen hjemmeside forventes at være klar på den anden side af nytår, men indtil da kan siden besøges på www.skoveniskolen.dk.

Tip os


mcred@sn.dk

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk