16. maj 2021
Instruktør Sananda Solaris og teaterchef Mark Ludvig Henriksen er snart klar til at præsentere en ny forestilling, der sætter fokus på krænkerens modus. Foto: Kim Wendt.
Instruktør Sananda Solaris og teaterchef Mark Ludvig Henriksen er snart klar til at præsentere en ny forestilling, der sætter fokus på krænkerens modus. Foto: Kim Wendt.
Foto: kim wendt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: #Metoo på scenen: Teater Solaris klar med ny forestilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

#Metoo på scenen: Teater Solaris klar med ny forestilling
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 20. april 2021 kl. 11:33

Hvalsø: Siden den første Corona-nedlukning for et år siden, har det været en hård tid for de danske teatre. Den ene forestilling efter den anden er blevet aflyst og teatre har måtte dreje nøglen om. Men hos Teater Solaris i Hvalsø har man ikke ladet sig stoppe.

Gennem hele nedlukning er der blevet arbejdet på højtryk med at planlægge en ny forestilling skabt af den prisvindende instruktør Sananda Solaris. Tårnet, hedder forestillingen, og den skal bringe nyt lys på den omdiskuterede #Metoo debat. Her stilles der nemlig skarpt på den mandlige krænker, og hvorfor han begår overgreb.

- Det er essentielt, at vi kigger laget dybere i #Metoo-sagen. Det der sker nu, hvor overgreb kommer op til overfladen, er enormt vigtigt, men herfra bliver vi nødt til at forholde os til, hvorfor krænkere begår overgreb. Ellers kommer vi jo aldrig derhen, hvor vi kan stoppe det, forklarer teaterchef, Mark Ludvig Henriksen.

Krænker på rejse
I Tårnet møder vi en mand, der har begået voldsomme krænkelser, og gennem forestillingen følger vi ham på sin rejse mod at forstå, hvorfor han begår dem. Den rejse er svær at se, men meget nødvendig at få belyst for at komme problemet til livs. Det mener de hos Teater Solaris.

- Jeg har i flere år mødt mange mænd, som godt ved de handler forkert. De har en dyb længsel efter at forløses og komme ud af det. Det minder om et et alkoholmisbrug. Og det er måske nøjagtigt, hvad det er. Et misbrug for at dulme en smerte skabt af skam og vrede, udtaler Sananda Solaris.

- Derfor nytter det ikke noget, at vi bare er vrede. Vi må også lytte. Måske ligger kvindernes svigt her; at vi ikke formår at se andet end os selv og vores egen smerte. Det oplever jeg selv. Derfor ønsker vi at skabe det rum, hvor mænd kan tale om #MeToo, fortsætter instruktøren.

Som ved andre af teatrets forestillinger, skal Tårnet skabe dialog og debat. Det gør de ved at åbne op for en deling mellem folkene på og bag scenen og publikum efter hver forestilling.

Tip os


mcred@sn.dk

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk