26. maj 2020
Torsdag eftermiddag sang og spillede medlemmer af Tølløse Menighedsråd og ansatte ved Tølløse Kirke for beboerne på Tysingehave Pleje- og Dagcenter. Foto: Holger Vincents.
gallery icon

Se billedserie

Torsdag eftermiddag sang og spillede medlemmer af Tølløse Menighedsråd og ansatte ved Tølløse Kirke for beboerne på Tysingehave Pleje- og Dagcenter. Foto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Menighedsråd spreder glæde på Tysingehave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Menighedsråd spreder glæde på Tysingehave
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 18. maj 2020 kl. 17:25
Af Holger Vincents
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tølløse: 'Hvornår er der dejligst i Danmark', lyder titlen på en dansk vise. Torsdag passede sangen perfekt til lejligheden, da Tølløse Menighedsråd med sognepræst Lene Østergaard i spidsen gæstede Tysingehave Pleje- og Dagcenter, hvor der var fællessang på programmet.

Solen skinnede fra en næsten skyfri himmel på plænen foran plejecentret, hvor repræsentanterne fra Tølløse Kirke tog opstilling og sang for de godt 30 beboere, der stemte i fra plejecentrets balkon.

- Jeg synes, det er alle tiders at komme herned og høre dem synge. Solen skinner, og fuglene synger, lød reaktionen fra 90-årige Karen Marie Nielsen ovenpå eftermiddagens sidste nummer - 'Du er min øjesten'.

Og man kunne fristes til at tro, at der var tale om et tiltrængt musikalsk afbræk på Tysingehave, der på grund af coronakrisen først for nylig åbnede for, at de ældre igen må få deres kære på besøg.

I Karen Marie Nielsens tilfælde har nedlukningen blandt andet betydet, at hun kun har talt med sine børne- og oldebørn fra sit stuevindue. Den ældre beboer har dog tacklet situationen med ophøjet ro.

- Sådan noget må man lære at affinde sig med. Man må bøje sig for sygdommen og overholde retningslinjerne, mener hun.

Tilfredshed hos arrangører
Hos initiativtageren bag torsdagens arrangement er tilfredsheden med at kunne fremkalde brede smil og jubeludbrud hos Tysingehaves beboere særlig stor på grund af sundhedssituationen.

- Jeg har altid gerne villet glæde dem, der måske ikke altid har det lige let, og i denne tid er det mere aktuelt end nogensinde før, fortæller Erik Jensen, medlem af Tølløse Menighedsråd.

- Normalt holder Lene gudstjeneste hernede én gang om måneden, og så var det, jeg tænkte: Hvorfor ikke lave et fællessang-arrangement som erstatning? fortæller ophavsmanden, der desuden leverede eftermiddagens musikalske akkompagnement på sin violin.

At det lykkedes at stable fællessang på benene, glæder ligeledes Tølløse Kirkes sognepræst Lene Østergaard.

- Det er dejligt at se beboerne, for jeg kender mange af dem, der sidder deroppe på balkonen. Det er dejligt at se folk og bidrage med noget glæde, siger hun.

Tip os


mcred@sn.dk

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk