26. februar 2021
Lejres huspriser lider et knæk i en ny undersøgelse, som Boligsiden står bag.
Lejres huspriser lider et knæk i en ny undersøgelse, som Boligsiden står bag.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Markante forskelle i huspriser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Markante forskelle i huspriser
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 22. januar 2021 kl. 06:24
Af Tomas Skov

Holbæk og Lejre: Huspriserne stiger over det meste af landet. Men mens prisen på et standardhus i Holbæk er steget med 190.000 kroner i 2020, er et tilsvarende hus i Lejre faldet med 116.000 kroner i samme periode. Dermed er Lejre sammen med Frederikssund de eneste kommuner på Sjælland og Lolland-Falster, hvor huspriserne er faldet. Til sammenligning ligger Lejres nabokommune, Roskilde, lunt med en svimlende stigning på 390.000 kroner på et standardhus i løbet af det forgangne år.

arrow Læs også: Hussalg er på himmelflugt - men der mangler snart varer på hylderne

Eges undren
Det er Boligsiden, der står bag undersøgelsen af prisudviklingen for standardhuse i størrelsen 140 kvadratmeter i landets kommuner, men lokale mæglere i Lejre har ikke ubetinget fidus til tallene. For ejendomsmægler Ege Christiansen har oplevet en bred stigning i salget af rækkehuse og villaer i Lejre i 2020.

- Mit gæt er en stigning på 5-8 procent i Lejre. Så jeg kan ikke genkende de tal, men det kan jo bunde i fejlindberetninger, siger mægleren, der har skrevet til Boligsiden om sin undren.

Skæv statistik
Medindehaver af EDC Hvalsø, Finn Nejstgaard, kan dog godt forstå det statistiske resultat af undersøgelsen, for selv om der er solgt masser af huse i Lejre Kommune, så har det generelt været de lidt billigere boliger, der har været efterspørgsel på.

- Da corona kom i mart 2020 gik markedet først i stå, og så kom det i gang igen fra maj. Men fokus havde flyttet sig fra Lejres større byer, som Hvalsø og Lejre Stationsby, hvor priserne er højere. I stedet vendte købernes interesse sig mod de mindre byer på landet, hvor huspriserne er lavere. Så selv om vi solgte mange huse, så har det statistisk set givet et fald, fordi salget i Lejre og Hvalsø faldt på bekostning heraf. Så en masse små sandheder kan i statistik give en løgn, siger han.

arrow Nationalbanken spår mere afdæmpet udvikling i boligpriser
09. december 2020 kl. 09:51 Opdateret: kl. 09:52

Tip os


mcred@sn.dk

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk