27. maj 2019
En landmand ønsker at opdrætte slagtesvin i Mannerup syd for Osted. Det er en gruppe naboer til gengæld godt trætte af, og nu har politikerne så valgt at udskyde godkendelsen af den nødvendige miljøtilladelse.
En landmand ønsker at opdrætte slagtesvin i Mannerup syd for Osted. Det er en gruppe naboer til gengæld godt trætte af, og nu har politikerne så valgt at udskyde godkendelsen af den nødvendige miljøtilladelse.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mannerup-sag: Enigt udvalg sender grisefarm til hjørne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mannerup-sag: Enigt udvalg sender grisefarm til hjørne
Opdateret 29. januar 2019 kl. 15:21
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 29. januar 2019 kl. 15:18
Af Holger Vincents
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lejre: Det bliver op til kommunalbestyrelsen i Lejre Kommune at beslutte, hvorvidt en lokal landmand i Mannerup skal have lov til at starte en grisefarm i den lille landbys umiddelbare nærhed.

arrow Læs også: Naboer til kamp mod 'svinefabrik'

Det blev konklusionen på et møde i Udvalget for Teknik og Miljø mandag aften, hvor en gruppe enige politikere afviste at følge forvaltningens indstilling om at tildele landmanden Jeppe Pedersen den nødvendige miljøtilladelse. En beslutning der blev truffet kort tid efter, to borgere troppede op på rådhuset i Allerslev for at aflevere knap 650 underskrifter i protest mod svinefarmen.

"Der er kommet nye oplysninger til, som rejser nye spørgsmål, og som vi mener, forvaltningen skal have tid til at belyse. Derfor har vi i enighed besluttet at videregive beslutningskompetencen til kommunalbestyrelsen", forklarer udvalgsformand Ivan Mott.

Håber på bedre løsning
Formanden afviser at uddybe, hvilke nye oplysninger, der er tale om, af hensyn til de næste ugers forhandlinger mellem Jeppe Pedersen og forvaltningen om et nyt forslag til en miljøtilladelse.

Ivan Mott vil til gengæld gerne oplyse, at medlemmerne af Udvalget for Teknik og Miljø har aftalt at samles igen mandag den 25. januar - dagen før det afgørende møde i kommunalbestyrelsen - for at få en opdatering fra forvaltningen.

"Mit håb er, at vi kan lande en bedre løsning, end den der lå på mødet i går, og det er der bred politisk enighed om", forklarer Ivan Mott, der afviser at udvalget flygter fra sit ansvar ved at sparke sagen til hjørne og hæve beslutningen til kommunalbestyrelsen.

"Men det er fordi, der fortsat ligger nogle ting i den her sag, som vi skal have belyst. Det mener jeg og de øvrige medlemmer af udvalget er til alles bedste, at forvaltningen får tid til at undersøge", lyder det.

Hos Venstre er man enig i, at sagen bør granskes endnu grundigere af forvaltningen.

"Det er en type sag, som jeg mener har godt af at blive belyst så meget som overhovedet muligt, og ikke ordnet bag lukkede døre i et udvalg", siger Christian Andersen (V), medlem af Udvalget for Teknik og Miljø og fortsætter:

"Nu har vi stillet flere spørgsmål til en række punkter, det er jeg godt tilfreds med", uddyber han.

Like os på facebook

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk