26. maj 2020
En 53-årig mand fra Holbæk blev søndag dræbt, da han styrtede ned med sit svævefly. Foto: Pixabay.
En 53-årig mand fra Holbæk blev søndag dræbt, da han styrtede ned med sit svævefly. Foto: Pixabay.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mand død i ulykke med svævefly

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mand død i ulykke med svævefly
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 30. juli 2019 kl. 14:24
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kr. Eskilstrup: Det endte tragisk for en 53-årig mand fra Holbæk, der søndag eftermiddag styrtede ned med sit svævefly på banen uden for Tølløse i Kr. Eskilstrup. Manden døde kort efter ulykken.

Tilsyneladende kom flyet ikke rigtigt i luften og fra landjorden så det ud, som om det tabte højde.

Chokerede tilskuere måtte se på, at flyet endte på jorden og tililende forsøgte at hjælpe piloten.

Tølløse Flyveklub ligger på Sønderstrupvej i Kr. Eskilstrup

Ulykken skete kl. 13.50, hvor politiet via alarm 112 fik melding om, at et svævefly var styrtet ned i nærheden af Tølløse Flyveplads. Ambulance- og redningspersonale var sendt til ulykkesstedet, hvor lægefagligt personale trods livsreddende førstehjælp til en alvorligt kvæstet, mandlig pilot ikke kunne redde hans liv.

En læge erklærede ham afgået ved døden kort tid efter anmeldelsen, og den omkomne, der var alene i svæveflyet, blev bragt til et nærliggende sygehus. Ifølge de foreløbige undersøgelser på ulykkesstedet var ulykken sket, da svæveflyet var ved at blive trukket op, og det pludselig styrtede mod jorden med store materielle skader til følge.

Hvis man ved noget
Havarikommissionen blev tilkaldt til at foretage de tekniske undersøgelse af både det spil, der trak svæveflyet op, og selve flyet i forsøget på at få klarlagt, hvad der skete i forbindelse med ulykken. Politiet har rutinemæssigt fået udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for eventuel alkohol/narkotika af den omkomne pilot, der blev identificeret som en 53-årig mand fra Holbæk. Hans pårørende er blevet underrettet om ulykken. Politiet afventer nu en erklæring fra Havarikommissionen, før politiet kan afgøre, hvorvidt nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Politiet er interesseret i at få kontakt med personer, der har gjort observationer i forbindelse med ulykken. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Tip os


mcred@sn.dk

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk