8. marts 2021
Mads Raben, der går i 9.x på Kirke Saaby Skole har vundet disciplinen matematik i DM i fagene. Privatfoto.
Mads Raben, der går i 9.x på Kirke Saaby Skole har vundet disciplinen matematik i DM i fagene. Privatfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mads er Danmarks bedste til matematik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mads er Danmarks bedste til matematik
Opdateret 16. februar 2021 kl. 15:52
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 16. februar 2021 kl. 15:41

Lejre Kommune: - Det er helt vildt! Der er 600.000 elever i hele Danmark – og så at være den ene, som er den bedste til matematik. Det er helt ubeskriveligt!, siger en meget glad Mads Raben fra 9. X på Kirke Saaby Skole i en pressemeddelelse, efter han netop er kåret som vinder af disciplinen matematik i DM i Fagene.

Andengradsligninger og negativer potenser, det er nogle af de færdigheder, der skal i spil, hvis man skal gøre sig håb om at blive danmarksmester i matematik. Og så skal det alt sammen kunne omsættes til virkelighedens verden. Opgaverne er nemlig baseret på virkelig cases fra rigtige virksomheder og handlede i år om at finde løsninger på virkelige problemer inden for energibesparelse.

Mads og de andre finalister skulle i den afsluttende opgave være energirådgivere for deres egen familie og fx beregne energiforbrug ved bad og tøjvask og finde metoder til at spare på energien.

-Vinderens besvarelse er kommunikeret i et godt, matematisk sprog. Der er gode beregninger, som dokumenterer beslutninger og konklusioner. I besvarelsen er der givet gode løsninger på de matematiske problemstillinger, der omhandler energibesparelser. Vinderen har også været i stand til at tage nogle rigtig gode, faglige beslutninger og har benyttet relevante og brugbare beregninger og matematiske modeller i sin besvarelse, fortalte dommer Anne Krab, læringskonsulent, BUVM, da vinderen blev kåret.

Mads Raben selv peger selv på, at matematik er vigtigt i mange forskellige erhverv og derfor er godt at kunne.

- Derfor vil jeg ikke sige, at jeg vil bruge titlen som danmarksmester i matematik til at hjælpe mig med at finde en uddannelse, men hellere, at det er en fordel for mig at være god til det, så det er nemmere at komme ind på en stor variation af uddannelser, fortæller han.

Glæde på skole

På 9.klasseselevens skole mener man, at DM i Fagenes praktiske sigte, er en stor styrke ved konkurrencen.

- Vi er rigtig glade for DM i Fagene, fordi det kobler teori og praksis på en virkelig fin måde for eleverne, udtaler skoleleder Sanne Sørensen.

- Eleverne får mulighed for at prøve kræfter med nogle svære opgaver, som er baseret på cases fra rigtige virksomheder. Det er der en stor værdi i. Det er ikke bare noget, de skal lære, fordi læreren siger det, tilføjer Sanne, der som leder af Kirke Saaby skole har haft ikke mindre end fire elever i finalerne i DM i Fagene i år.

Ros fra udvalgsformand

Der er ligeledes roser fra Kommunalbestyrelsen i Lejre Kommune.

- DM i Fagene er et vigtigt samarbejde mellem de ildsjæle, der hver dag arbejder på at hjælpe alle elever til at udvikle sig og blive dygtige, de overhovedet kan, og så det erhvervsliv, som om få år får alle de dygtige elever ud på arbejdsmarkedet. Den kobling er jo så vigtig. Derfor vil jeg ikke bare sige et kæmpe tillykke til Mads med den flotte titel, men også til alle lærerne på Kirke Saaby skole og i hele Lejre Kommune, udtaler Thomas Bisgaard (R), formand for Udvalget for Børn & Ungdom i Lejre Kommune.

- Vi har grund til at være stolte, sige han.

Fakta: DM i Fagene

DM i Fagene er Danmarks største konkurrence i skolens fag for 7., 8. og 9. klasse. Opgaverne i DM i Fagene er casebaserede og udarbejdet i samarbejde med virksomheder. Konkurrencen har til formål at styrke deltagernes evne til at koble skolens fag med virkelighedens arbejdsmarked.

Man kan deltage i et eller flere fag. I år er dansk, matematik, engelsk, biologi og historie på programmet til den individuelle konkurrence.

Bag DM i Fagene står et konsortium af aktører på skoleområdet, der gerne vil bidrage til udviklingen af en motiverende, interessant og udfordrende grundskole for alle elever.

Tip os


mcred@sn.dk

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk