6. marts 2021
Et flertal af Lejres politikere har tirsdag aften vedtaget LK 79B, der sætter rammerne for Søtorvets 2. etape. Visualisering: Lejre Kommune.
Et flertal af Lejres politikere har tirsdag aften vedtaget LK 79B, der sætter rammerne for Søtorvets 2. etape. Visualisering: Lejre Kommune.
Foto: Holger Vincents
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokalplan for Søtorvet endeligt vedtaget: Mindretals håndbremse mislykkes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalplan for Søtorvet endeligt vedtaget: Mindretals håndbremse mislykkes
Opdateret 16. februar 2021 kl. 22:45
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 16. februar 2021 kl. 22:29
Af Holger Vincents

Hvalsø: Et flertal i Kommunalbestyrelsen har tirsdag aften godkendt en ny lokalplan for Søtorvet, der sætter rammerne for butikscentrets anden etape.

Beslutningen er netop truffet på et virtuelt kommunalbestyrelsesmøde, hvor et mindretal ikke formåede at overbevise deres politiske kollegaer om at få udskudt den endelige godkendelse, til der igen kan afholdes borgermøder.

- Der har været meget borgerinddragelse i den her sag, og jeg synes, vi har behov for at komme videre, lød afvisningen fra Venstres Line Holm Jacobsen på det maratonlange kommunalbestyrelsesmøde.

Venstre sørgede sammen med Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og løsgænger Erik Holst for at LK 79B nu er en realitet. Dermed får udvikleren af Søtorvet, Søtorvsarkaden Aps, nu mulighed for at opføre en ny dagligvareforretning på 1200 kvadratmeter mellem Fakta og SuperBrugsen såvel som yderligere butikslejemål og lejligheder i tilknytning til det nuværende Søtorvsbyggeri. Samtidig skabes der plads til parkeringspladser tæt på supermarkedet og et større grønt strøg mellem dagligvareforretningen og den nye boligkarré. Det betyder samtidig, at Søvej skal omlægges, så en del af det grønne område ved søen inddrages til vejføring.

Op til tirsdagens endelige blåstempling af planerne var et hav af kritiske høringssvar - mere end 80 ud af de i alt 95 af slagsen - fra både borgere og foreninger i Hvalsø landet i Lejre Kommunes indbakke. Og på den baggrund ønskede SF, Enhedslisten, De Radikale og De Konservative at skyde lokalplanforslaget til hjørne og vente, til det igen er muligt at tage debatten på et fysisk borgermøde.

- Når der kommer så mange indsigelser, er vi nødt til at stoppe op, sagde SF's Mikael Ralf Larsen på kommunalbestyrelsesmødet, hvor en længere diskussion imidlertid ikke rokkede ved flertallets opfattelse.

Tip os


mcred@sn.dk

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk