15. maj 2021
Uddeler Morten Nielsen kan glæde sig over titlen som Danmarks mest økologiske Dagli?Brugs målt på omsætning. Privatfoto.
Uddeler Morten Nielsen kan glæde sig over titlen som Danmarks mest økologiske Dagli?Brugs målt på omsætning. Privatfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokal Dagli'Brugsen i front

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokal Dagli'Brugsen i front
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 14. april 2021 kl. 10:05

Lejre: Når man træder ind i den lokale Dagli'Brugsen på Bygaden i Lejre, fylder de ca. 1200 økologiske varenumre, som butikken har i sit sortiment, godt op på hylderne og reolerne.

Og der er en grund til at øko-varerne får lov til at brede sig så meget, som de gør. En ny Coop-måling viser nemlig, at 25 % af omsætningen i det lokale supermarked stammer fra økologi. Det udløser titlen, som den mest økologiske Dagli'Brugs i Danmark.

- Det er en rigtig god nyhed, som vi er virkelig stolte af, ikke mindst på vegne af vores kunder, siger uddeler Morten Nielsen, der blandt andet langer lokale Herslev-øl, Kattinge Kraut og Mikkel Friis-Holm Chokolade over disken.

- Verdensmesterskabet i økologi har længe tilhørt Danmark, og nu er vores DagliBrugs blevet en slags Danmarksmester i økologi, det er jeg og resten af personalet faktisk pavestolte over. Ikke mindst på vegne af vores kunder, som er dem der efterspørger og køber varerne - men også på vegne af økologien som helhed, for dette her er både godt for mennesker og for miljøet, fortsætter Morten Nielsen.

Landsdækkende tendens
Lejre har længe været kendt som "den økologiske kommune", men er den seneste udvikling et udtryk for, at Lejreborgernes velkendte hang til økologi nu blot er vokset endnu mere - eller er stigningen et udtryk for en mere udbredt tendens i tiden, fremskyndet af Corona-epidemien?

Hos Coop mener man, at topplaceringen til Dagli'Brugsen i Lejre er et udtryk for en landsdækkende udvikling.

- Vi ser en tendens til, at når mange arbejder hjemmefra og arbejdspladsernes kantiner er lukket, og når danskerne samtidig ikke bruger penge på rejser og restaurantbesøg, så stiger omsætningen også på de økologiske varer ude i de mindre dagligvarebutikker. Vi håber, det er noget, som vil bide sig fast når folk oplever, at de kan finde varerne lokalt - så det bliver en mere permanent udvikling også efter Corona-tiden, siger Thomas Roland, CSR-chef i Coop.

Tip os


mcred@sn.dk

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk