2. august 2021
Værterne på DR Sommervejret. Fra venstre: Mikael Jarnvig, Søren Jacobsen, Anders Brandt og Louise Gade. Foto: DR.
Værterne på DR Sommervejret. Fra venstre: Mikael Jarnvig, Søren Jacobsen, Anders Brandt og Louise Gade. Foto: DR.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Live fra Nationalparken: Vores Sommervejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Live fra Nationalparken: Vores Sommervejr
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 17. juli 2021 kl. 06:57

Lejre: Traditionen tro er DR Vejret på rundtur i det danske sommerland. Der gøres blandt andet holdt i Danmarks fem nationalparker, og det betyder derfor også et stop i Nationalpark Skjoldungernes Land.

Det oplyser Nationalparken og DR i en pressemeddelelse.

- Vores nationalparker er helt enestående, fordi de vidner om, hvordan vejret og klimaet har formet vores land gennem årtusinder, og hvor forskellige områderne er, selv om vi bevæger os inden for en radius på nogle få hundrede kilometer, siger Anders Kern Boje, underdirektør i DR Nyheder og ansvarlig for DR Vejret.

Det er fra uge 27 til 31 besøger DR de fem nationalparker, når Vores Sommervejr sender direkte fra nationalparkerne Mols Bjerge, Thy, Kongernes Nordsjælland, Vadehavet og altså Skjoldungernes Land, hvor vejrbilen stopper i uge 31.

Det vildeste Danmark

Vores Sommervejr, som sendes på DR1 kl. 18.55, bliver derfor også mere end blot vejrudsigter.

- På vores sommertogt plejer vi at tage os god tid til både vejrudsigter og til at fortælle de historier, vi møder rundt omkring i landet. Vi vil gerne samle danskerne om sommervejret på TV ved både at være helt tæt på mennesker og begivenheder og tæt på vejret, siger Anders Kern Boje.

Nationalparkens mange sider

Når sommertogtet bevæger sig ind i Roskilde Fjord til Nationalpark Skjoldungernes Land, er det med vært Anders Brandt bag roret og et flytbart studie, der hver dag rykker til en ny lokalitet i nationalparken.

Samtidig vil der under udsendelserne være indslag fra endnu flere steder i området, hvilket betyder, at danskerne i løbet af de fem sendedage kommer med ud til en stor del af nationalparkens natur- og kulturperler.

Naturvejleder Sofie Clauson-Kaas fra Nationalpark Skjoldungernes Land har været med til at udpege gode lokaliteter og spændende historier. Hun glæder sig over, at DR Vejret kommer til nationalparken.

- Vi vil i løbet af ugen kunne vise mange sider af nationalparken, og det er ret fantastisk, fordi nationalparken netop har mange sider. Her finder man stemning og masser af mennesker på Roskilde Havn og de helt stille og fine naturområder, fx i Bidstrup Skovene. Vi skal have DR Sommervejret med rundt i det bakkede istidslandskab og ud på Roskilde Fjord med øer, holme og et enestående fugleliv. Vi skal selvfølgelig også vise lidt af områdets unikke kulturhistorie frem med skibssætninger, gravhøje og kongehaller og de sagn og myter, der fortæller om Lejre som Danmarks vugge, siger Sofie Clauson-Kaas.

Her sender DR fra
Live-udsendelserne fra Nationalpark Skjoldungernes Land sendes direkte fra Roskilde Havn mandag, Sagnlandet Lejre tirsdag, Gershøj Havn onsdag og Vigen Strandpark torsdag. Fredag sendes programmet fra et studie, men med indslag fra nationalparken.

Tip os


mcred@sn.dk

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk