24. oktober 2020
Linnéa Villens nye mindfulness-hold mødes otte gang i løbet af efteråret på Ungdomsgården tæt ved Tølløse Baptistkirke. Foto: Holger Vincents.
Linnéa Villens nye mindfulness-hold mødes otte gang i løbet af efteråret på Ungdomsgården tæt ved Tølløse Baptistkirke. Foto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Linnéa vil lære Tølløses børn at dyrke mindfulness: - Det giver ro i hovedet og kroppen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Linnéa vil lære Tølløses børn at dyrke mindfulness: - Det giver ro i hovedet og kroppen
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 25. september 2020 kl. 10:50
Af Holger Vincents

Tølløse: Måske har du selv prøvet det på egen krop. Det er fyraften, du har fri og burde slappe af, men tankerne kører rundt i hovedet med så høj fart, at det er vanskeligt at finde ro.

Heldigvis er der flere teknikker, der kan bruges til at få hjernen til skifte til et lavere gear. En af dem er mindfulness, der ifølge Psykiatrifonden skærper opmærksomheden og evnen til at leve i nuet.

Nu vil en kommende Tølløse-tilflytter forsøge at give netop dé teknikker videre til børn i sit nye lokalområde.

- Det startede med, at jeg så et DR-program, hvor en gruppe børn med ADHD skulle prøve at meditere og lave mindfulness. Det virkede så godt, at mange kunne trappe ned på deres medicin. Det gjorde, at jeg fik øjnene op for, at man kan meditere med børn, fortæller 39-årige Linnéa Villen, der er mindfulness-mentor og bor i Jystrup, men flytter til Tølløse med sin familie til december.

Koncentration og selvværd
Linnéa Villens nye mindfulnesshold er for børn i alderen 6 til 11 år. Holdet får base i Ungdomsgården på Pilevej tæt ved Tølløse Baptistkirke og skal efter planen mødes otte gange i løbet af efteråret. Første gang er mandag den 5. oktober, og målsætningen er gennem opmærksomhedslege og yoga at forbedre de unge deltageres koncentration og selvværd.

- Jeg har selv en søn på otte år. Han er ganske almindelig dreng med gang i, og det er jo dejligt, men børn skal også gå i skole, hvor han skal acceptere at være i ro, og det er blandt andet her, de her teknikker kan gå ind og være en rigtig god hjælp, forklarer Linnéa Villen.

Ind í kroppen
Ud over sit arbejde som mindfulness-mentor er Linnéa Villen uddannet fløjtenist fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og kan i den sammenhæng opleves under denne uges musikfestival 'Klassisk Efterår Tølløse'. Netop musikken har på sin vis introduceret Linnéa Villen til mindfulness.

- Som musiker har jeg selv været meget fokuseret på at søge ind i kroppen i stedet for at være oppe i mit hoved, siger hun og fortsætter:

- Der har mindfulness givet mig mere ro i hovedet og kroppen og generelt en større livsglæde.

Tip os


mcred@sn.dk

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk