21. juni 2021
- Skolerne er fra tidligere genåbninger vant til at håndtere et kort varsel, så jeg er sikker på, at de vil stå klar til at modtage eleverne med åbne arme, siger Carsten Rasmussen (S). Arkivfoto: Peter Andersen.
- Skolerne er fra tidligere genåbninger vant til at håndtere et kort varsel, så jeg er sikker på, at de vil stå klar til at modtage eleverne med åbne arme, siger Carsten Rasmussen (S). Arkivfoto: Peter Andersen.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lejres skoler tilbage på fuld kraft fra torsdag: - Vi skruer op for testkapaciteten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lejres skoler tilbage på fuld kraft fra torsdag: - Vi skruer op for testkapaciteten
Opdateret 04. maj 2021 kl. 13:49
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 04. maj 2021 kl. 11:31
Af Holger Vincents

Lejre Kommune: Fra torsdag kan skoleeleverne vende tilbage på fuld tid. Forsamlingsloftet hæves til 25 indendørs og 75 udendørs. Biografer, spillesteder og teatre genåbner. Du kan igen dyrke indendørs foreningsidræt eller gå i fitnesscenter, hvis du har orden i coronapasset, og så er der igen mulighed for at holde private fester til den lyse morgen, hvis man har lyst til det.

Sådan lyder hovedpunkterne i den aftale om genåbningen af det danske samfund, som samtlige partier i Folketinget undtagen Nye Borgerlige blev enige om natten til tirsdag.

Aftalen glæder Lejers borgmester Carsten Rasmussen (S), der kalder de færre restriktioner "fornuftige".

- Det er rigtig godt. Både for vores private liv og hele den private sektor, siger borgmesteren til Mediecentret og fortsætter:

- Hvis vi ser på den kommunale verden, er det især det faktum, at folkeskoleleverne nu kan vende tilbage for fuld styrke, siger borgmesteren.

Carsten Rasmussen tilføjer, at skolerne oven på nattens aftale er i fuld gang med at sikre, at de kan håndtere, at samtlige elever nu vender tilbage til fuldt fremmøde allerede fra torsdag morgen.

- Skolerne er fra tidligere genåbninger vant til at håndtere et kort varsel, så jeg er sikker på, at de vil stå klar til at modtage eleverne med åbne arme. Nu handler det om, at vi får skruet op for testkapaciteten, lyder det fra borgmesteren.

I forhold til foreningslivet, som Kommunalbestyrelsen netop har sat fokus på med en hjælpepakke til 750.000 kroner, siger borgmesteren, at han vælger at se muligheder.

- Vores foreningsliv har været ramt af mange begrænsninger, og med den seneste aftale skal voksne have et coronapas for at kunne deltage i aktiviteterne. Jeg har det sådan, at jeg hellere vil se på fordelene end på besværlighederne. Hvis man tænker på alternativet, har jeg ikke noget problem med at finde coronapasset frem, forklarer han.

Grund til opmærksomhed

I Lejre Kommune er den såkaldte incidens i skrivende stund helt nede på 78 smittede pr. 100.000 indbyggere. Det viser tal fra Statens Seruminstitut, hvilket udløser en placering til Lejre som nummer 54 på listen over coronasmitten i landets 98 kommuner.

Alligevel minder Carsten Rasmussen om, at der med torsdagens genåbning ikke er blevet færre grunde til at holde fast i de gode vaner med blandt andet afstand og håndsprit. Snarere tværtimod.

- Der er en reel fare for, at vi glemmer forholdsreglerne i takt med, at påmindelserne bliver færre og færre i samfundet. På landsplan kan vi se, at de daglige smittetal stiger stille og roligt, og det gør bare, at vi skal være ekstra opmærksomme, lyder opfordringen.

Tip os


mcred@sn.dk

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk