9. december 2019
Formand for Udvalget for Kultur og Fritid Claus Jørgensen (SF) og borgmester Carsten Rasmussen (S) klippede i fællesskab snoren til det nye Lejre Bibliotek. Foto: Holger Vincents.
gallery icon

Se billedserie

Formand for Udvalget for Kultur og Fritid Claus Jørgensen (SF) og borgmester Carsten Rasmussen (S) klippede i fællesskab snoren til det nye Lejre Bibliotek. Foto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lejres nye bibliotek indviet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lejres nye bibliotek indviet
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 08. april 2019 kl. 14:47
Af Holger Vincents
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lejre: Det har været knap to år undervejs og lørdag oprandt dagen så endelig, hvor Lejres læseheste kunne indvie det nyrenoverede bibliotek på Lejre Station.

Det nye Lejre Bibliotek blev fejret med kaffe og kransekage af mange borgere, ligesom politikere og biblioteksansatte også deltog i den officielle indvielse.

"Biblioteket giver adgang, det udfordrer, det inddrager, det faciliterer og indgår på andre måde i rigtig mange borgeres hverdag. Derfor er det rigtig god ting, at vi genåbner i dag efter to års pause", lød det, da formand for Udvalget for Kultur og Fritid Claus Jørgensen (SF) gik på talerstolen.

Og der er nyt under solen på det nye Lejre Bibliotek. Mest i øjnefaldende er det, at bøgerne på hylderne nu har forsiden ud mod bibliotekets besøgende. Desuden er flere touchskærme sat op for at give et bedre overblik over Lejre Bibliotek & Arkivs mange aktiviteter. Derudover er biblioteksrummet nu udstyret med arbejdsborde, en børnezone og et tekøkken, så det i højere grad indbyder de besøgende til at hænge ud.

"Det traditionelle bibliotek er ikke mere her, nu skal vi meget mere. Der vil stadig være bøger og arkivmateriale, men også underholdning og samtaler, oplæg, koncerter, høringer, og møder mellem unge og ældre og selvfølgelig også stilhed. Og kaffe", fortsatte udvalgsformanden, der dernæst gav ordet til leder af Lejre Bibliotek og Arkiv Lunde Ljungberg.

"Vi har gjort rum til samtalen og til at være her, og samtidig tænker jeg, at ingen er i tvivl om, at bogen har en særlig plads herinde", sagde bibliotekslederen.

Like os på facebook

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk