7. juni 2020
Et ny EU projekt sætter fokus på, hvordan fremtidens fødevarersystem skal se ud. Foto: Lejre Kommune.
Et ny EU projekt sætter fokus på, hvordan fremtidens fødevarersystem skal se ud. Foto: Lejre Kommune.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lejre med i stort EU-projekt om fødevarer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lejre med i stort EU-projekt om fødevarer
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 14. februar 2020 kl. 09:35
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lejre Kommune: Hvordan kan børn og borgere i Lejre Kommune få endnu mere glæde af gode lokale fødevarer? Og hvordan skaber vi et bæredygtigt, klimavenligt fødevaresystem i København og opland? Det skal et nyt EU-projekt, FoodSHIFT2030, som EU støtter med 56 mio. kr. finde svar på i løbet af de kommende fire år.

Lejre Kommune er vært for projektet, og derfor byder borgmester Carsten Rasmussen (S) velkommen, når projektets partnere fra 11 europæiske lande mødes i Kødbyen i København den 26.-28. februar.

Lejre Kommune har været en væsentlig drivkraft i udviklingen af FoodSHIFT2030. Projektet er et direkte resultat af kommunens mangeårige fokus på økologi og lokal fødevareproduktion.

- Jeg ser det som et skulderklap til hele Lejre Kommune og som en anerkendelse af, at vi længe har satset på at skabe gode økologiske og bæredygtige fødevarer. Det nye projekt giver os en mulighed for at sætte endnu mere skub på den udvikling, både helt lokalt og i byerne omkring os. Samtidig kan det skabe grobund for flere arbejdspladser i fødevareerhvervet, siger borgmester Carsten Rasmussen i en pressemeddelelse.

Morgendagens køkken
Københavns kommune serverer hver dag 800.000 offentlige måltider. Med en samlet økologiprocent på 87 % og et stigende fokus på plantebaseret mad vil der de kommende år opstå helt nye muligheder for lokale landmænd.

Samtidig opleves København af turister i stigende grad som et hotspot for gastronomi. Hele 40 % af turisterne forventer en ekstraordinær gastronomisk oplevelse, når de besøger byen, og derfor efterspørger restauranterne i stadig stigende grad friske, lokale råvarer. Lejre Kommunes mange producenter af gode og bæredygtige fødevarer kan spille en væsentlig rolle i den sammenhæng, og

FoodSHIFT2030 skal opdyrke nye markedsmuligheder for Lejres lokale producenter.

FoodSHIFT2030 skal dog ikke kun skabe et klimavenligt fødevaresystem i København. Projektet skal også give inspiration helt lokalt i børnehavekøkkener, SFO´er og lokale spisehuse i Lejre Kommune. Det skal ske i et direkte samarbejde med 31 partnere fra 7 kommuner, 11 virksomheder, 6 NGO´er og 6 videns institutioner.

- Med FoodSHIFT2030 får vi endnu mere energi ind i den udvikling, som allerede er i gang i Lejre Kommune. Vi er jo en kommune, hvor folk er rigtig glade for at leve, og sådan skal det blive ved med at være. I al vores udvikling skal vi tænke på, hvordan vi involverer borgere, virksomheder og landbrug i at sikre en bæredygtig udvikling i hele kommunen, siger programleder i Lejre Kommune Tina Unger.

Tip os


mcred@sn.dk

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk