30. marts 2020
Carsten Rasmussen kalder regeringens udspil for ?ret horribelt?.
Carsten Rasmussen kalder regeringens udspil for ?ret horribelt?.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lejre Kommunes borgmester: Vi kommer til at sætte skatten op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lejre Kommunes borgmester: Vi kommer til at sætte skatten op
Opdateret 30. januar 2020 kl. 15:01
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 30. januar 2020 kl. 14:58
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lejre Kommune:Borgmester Carsten Rasmussen (S) er stærkt foruroliget over det udspil til en udligningsreform, som regeringen netop har præsenteret. Ifølge udspillet er Lejre en af de kommuner, der kommer til at bidrage mest til reformen. Står det til regeringen skal kommunen således aflevere mellem 5000-10.000 kroner pr. indbygger til udligningen. Dermed bliver Lejre blandt de kommuner, der skal aflevere mest pr. indbygger.

arrow Læs også: Debat: Udligningen er endnu et slag i luften

- Jeg synes, det er ret horribelt. Vi mangler i forvejen penge til velfærden i Lejre Kommune. I kraft af udligningssystemet har vi allerede nu færre penge til velfærd. Vi har f.eks. færre penge til vores børn og ældre end den gennemsnitlige kommune både på landsplan og i region Sjælland, lyder reaktionen fra borgmesteren i en pressmeddelelse.

I indeværende budgetår har kommunen i forvejen været nødt til at spare godt 42 millioner kroner på serviceniveauet, for at få enderne til at mødes. Borgmesteren ser derfor kun én farbar vej, hvis regeringens planer bliver til virkelighed.

- Derfor havde vi forventet, at et ændret udligningssystem ville give os flere penge. Nu er der lagt op til det modsatte. Og det bliver endnu sværere, når regeringen giver velfærdsløfter, som er underfinansierede, f.eks. minimumsnormeringer og den klippekortsordning, som skal skabe øget livskvalitet for vores ældre, men som vi ikke har råd til. Jeg kan kun se én løsning: Vi må sætte kommuneskatten op. For vi har ikke nogen bugnende kommunekasse, hvor vi kan hente pengene, siger Carsten Rasmussen.

arrow Debat: Udligningen skal være saglig, rimelig og upartisk
20. februar 2020 kl. 16:00 Opdateret: kl. 12:52

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk