6. august 2021
Kampagnen ?Klar til et pust? kan i den kommende tid opleves langs vejene i Lejre Kommune.Kampagnefoto.
Kampagnen ?Klar til et pust? kan i den kommende tid opleves langs vejene i Lejre Kommune.Kampagnefoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lejre Kommune vil spritbilismen til livs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lejre Kommune vil spritbilismen til livs
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 18. juni 2021 kl. 10:42

Lejre Kommune: Sidste sommer sigtede politiet over 1.000 personer for spritkørsel. Nu sætter Lejre Kommune, Rådet for Sikker Trafik og Tryg Fonden fokus på problemet med spritkørsel i sommervarmen. Samtidig varsler politiet ekstra spritkontroller.

Det skriver Lejre Kommune i en pressemeddelelse.

Det er skønt at komme ud og nyde det dejlige sommervejr i gode venners lag. Og det er mindst lige så skønt at komme sikkert hjem igen. Det gælder både for den, der sætter sig ind bag rattet og for den, der går eller cykler på en af vores landeveje uden at skulle bekymre sig om at møde en spritbilist. Så jeg vil på det kraftigste opfordre alle til at adskille alkohol og bilnøgler, siger Ivan Mott (EL), formand for Udvalget for Teknik & Miljø i Lejre Kommune.

Sidste sommer sigtede de danske politikredse 1.028 personer for spritkørsel alene i juni og juli. 102 af sigtelserne blev rejst i Midt- og Vestsjællands politikreds.

Det er på den baggrund, at Lejre Kommune, Rådet for Sikker Trafik og Tryg Fonden ruller kampagnen "Klar til et pust?" ud. Påmindelsen om at lade bilen stå, hvis man har drukket, vil kunne opleves på plakater langs vejene.

Bilister i tvivl om promille
Meldingen fra de tre aktører lyder nemlig, at selvom om antallet af spritbilister på vejene er faldet hen over årene, er spritkørsel stadig et problem for trafiksikkerheden.

I en undersøgelse, som Epinion har gennemført for Rådet for Sikker Trafik og Tryg Fonden i 2020, svarer 8 % af bilisterne, at de inden for det seneste år har kørt bil, selv om de var i tvivl om deres promille.

Blandt mændene er det 10 %, og værst ser det ud blandt de 17-35-årige, hvor 16 % har kørt afsted, selv om de var usikre på, om de havde drukket for meget.

- Er du det mindste i tvivl om din promille, så lad bilen stå. Det kan være ekstremt risikabelt at køre. Du risikerer at skade dig selv eller andre, blive sigtet for spritkørsel og miste kørekortet. Så før du drikker den første genstand, så få planlagt, hvordan du kommer sikkert hjem fra middagen eller festen, siger Michelle Laviolette, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Kampagnens gode råd:
Overvej altid, hvordan du kommer hjem fra en fest, hvis du tager bilen. Der er større chance for, at du handler fornuftigt, hvis du har overvejet situationen, mens du var ædru.

Hvis du får gæster på besøg, så spørg dem, hvordan de kommer hjem, før I nyder den første genstand. Server drikke uden alkohol til dem, der er i bil.

Tip os


mcred@sn.dk

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk