6. marts 2021
Initiativet ?Landsbytimen? skal fastholde momentum i arbejdet med udviklingen af Lejres landsbyer under coronakrisen, som her i Kattinge. Arkivfoto: Holger Vincents.
Initiativet ?Landsbytimen? skal fastholde momentum i arbejdet med udviklingen af Lejres landsbyer under coronakrisen, som her i Kattinge. Arkivfoto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Landsbyudviklingen fortsætter online

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landsbyudviklingen fortsætter online
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 19. februar 2021 kl. 06:14

Lejre Kommune: I øjeblikket er det ikke muligt at mødes rent fysisk og fortsætte arbejdet med at udvikle Lejres 49 landsbyer.

Derfor lancerer Lejre Kommunes Landsbyudvalg nu "Landsbytimen", hvor alle der er nysgerrige eller som brænder for at gøre sin landsby til et endnu bedre sted, kan få viden og inspiration til arbejdet. Første gang er onsdag den 24. februar klokken 17-18.

- Som kommune kan vi være med til at skabe gode rammer for fællesskaber i vores landsbyer og småbyer, men for at det virkelig gør en forskel, skal vi have borgerne i førertrøjen. Udviklingen må tage udgangspunkt i stedernes særlige kvaliteter, mennesker og muligheder. Heldigvis er mange borgere allerede meget engagerede i at skabe fællesskaber og udvikle de særlige kvaliteter i de landsbyer, de bor i, og det momentum vil vi gerne fastholde med landsbytimen på nettet. Og ikke mindst i den kolde coronatid, hvor der er ekstra brug for, at vi kan skabe noget sammen, siger Lejres borgmester Carsten Rasmussen (S), der er formand for Landsbyudvalget, i en pressemeddelelse.

Eksperter giver gode råd
Landsbytimen vil frem til sommer blive afholdt en gang om måneden - altid en onsdag fra 17-18 - og den vil hver gang byde på et inspirerende oplæg fra eksperter der ved noget om, hvordan man kan arbejde med landsbyudvikling.

Til premieren den 24. februar kan seerne møde Lise Grønbæk fra DGI, der fortæller om, hvordan man får engageret mange omkring idéer til at udvikle en landsby. Ifølge Lejre Kommune har Lise Grønbæk stor erfaring med, hvordan man får flere med og samarbejder omkring landsbyudvikling, som hun vil dele med landsbyer i Lejre. Hun har i en årrække arbejdet med udvikling af lokalsamfund og stærke fællesskaber i regi af projektet "Landsbyklynger".

Inspireret af lokalt projekt
Desuden vil hvert afsnit af landsbytimen byde på en kort præsentation af et lokalt landsbyprojekt fra Lejre Kommune.

For Arne Stentoft, næstformand i Landsbyudvalget og borger i Gershøj, er det netop vigtigt at dele viden og opbygge fællesskaber mellem de 49 landsbyer og småbyer i Lejre Kommune.

- Det er en god følelse, når man mærker, at man ikke står alene i sin landsby. Når man oplever, at andre landsbyer i Lejre Kommune arbejder med de samme udfordringerne, og kan hjælpe. Eller at de er lykkedes med noget, man bare bliver super inspireret af, og selv vil i gang med. Det fællesskab mellem vores 49 landsbyer og småbyer er noget, jeg håber, at Landsbytimen kan være med til at styrke.

Ønsker man at deltage i den første digitale landsbytime onsdag den 24. februar kl. 17-18, kan man finde linket via www.lejre.dk/landsbytimen.

Her er der også mulighed for at dykke end i programmet for de kommende landsbytimer.

Tip os


mcred@sn.dk

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk