3. juli 2020
Der er både nye tiltag og traditionelle aktiviteter på programmet til Hvalsø Kulturnat på fredag. Billedet her er fra kulturnatten 2018. Foto: Palle Bruselius.
Der er både nye tiltag og traditionelle aktiviteter på programmet til Hvalsø Kulturnat på fredag. Billedet her er fra kulturnatten 2018. Foto: Palle Bruselius.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kulturnat på fredag: Den største nogensinde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kulturnat på fredag: Den største nogensinde
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 04. september 2019 kl. 06:48
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvalsø: Holdet bag Hvalsø Kulturnat har planlagt og arbejdet med kulturnatten siden årets start. Det hele er ved at være på plads, og det store arbejde munder nu ud i en kulturnat, der byder både på nye ting og på traditionsrige aktiviteter. Det sker under temaet 'Kig ud'.

De fleste ved efterhånden - via presse og Facebook-opslag - at årets hovednavn er hele to hovednavne, nemlig en af de ægte grand old men i dansk rock, Niels Skousen (med band), og folkene bag 'Verdens længste rap' og 'Han får for lidt', Østkyst Hustlers. Begge optræder på hovedscenen på Kropladsen, og Hvalsø Kulturnat venter et stort publikum til begge. Men der er meget mere musik på programmet - og på tre scener.

På Kropladsen varmer to kor op til aftenen. Det er det nystartede Lejre Rytmiske Kor - ledet af Tine Refsgaard - der får assistance af Visible Voices fra Holbæk. Derefter åbner borgmester Carsten Rasmussen kl. 18.50 officielt kulturnatten. Niels Skousen går - med band - på scenen kl. 19.00 og Østkyst Hustlers går på kl. 21.15.

Kulturnatten har altid haft en scene ud for Josefine Mode på Hovedgaden. I år kaldes scenen for Jimmi-scenen og er en lastvognsscene. Her kan man høre uforfalsket punk-rock med henholdsvis Cemetery Fuckers og det lokale band De Tunge Punge. Samtidig kan man købe mad og forfriskninger. Butikkerne omkring holder naturligvis åbent.

Søtorvet inddrages
Siden sidste kulturnat er butikscentret Søtorvet blevet åbnet, og det er omgående blevet inddraget i planlægningen af Hvalsø Kulturnat.

"Det er jo helt oplagt, at det nye område i byen skal være med på kulturnatten, og vi er derfor glade for det gode samarbejde, vi har fået med Søtorvet og den støtte, vi har fået fra dem. Vi placerer en scene på Søtorvet, lige ud for Café Noova, hvor man vil kunne høre både et ungt og spændende folk-band, Trio Ged, og det lokale blues-band Teachers. Butikkerne holder naturligvis åbent på aftenen og har med garanti en masse gode tilbud", fortæller Palle Bruselius, formand for Hvalsø Kulturnat.

Hovedgaden bliver igen i år centrum for loppemarkedet, og for Kulturalleen, hvor en lang række boder med vidt forskellige aktiviteter og tilbud vil holde til.

"Igen i år har vi en masse spændende boder på Kulturalleen, og du kan blandt andet møde Hvalsø Bio's børnefilmklub, biblioteket, Boblberg, Ungdomsskolen, en motorcykelklub, et mountain-bike-hold, brandbilsklubben, spejdere og mange andre, herunder også flere butikker med stande", fortæller Palle Bruselius.

Det er muligt at købe mad og forfriskninger mange steder i byen, så ingen behøver at gå sultne eller tørstige rundt.

"Nu ser vi frem til en fantastisk aften for alle. Hvalsø Kulturnat er bestemt ikke kun for Hvalsø-borgerne, men for hele kommunen og naturligvis også folk udefra. Så alle er velkomne", slutter Palle Bruselius.

Arrangørerne tager forbehold for eventuelle ændringer i programmet. Du kan finde mere om kulturnatten på Facebook, herunder programmet, og på www.hvalsoekulturnat.dk

Tip os


mcred@sn.dk

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk